Minifolkemøde på Støvring Gymnasium

Del artiklen:
image_print

Folkemødet på Bornholm i sommer. Helt sådan kommer minifolkemødet på Støvring Gymnasium ikke til at tage sig ud. Men inspirationen stammer fra Bornholm (foto Bertil Mortensen)

Deltagerantallet når ikke samme højde som på sommerens folkemøde på Bornholm, når Støvring Gymnasium arrangerer sit eget folkemøde. Men opskriften er den samme.

Alle sejl er sat til, når Støvring Gymnasium på tirsdag arrangerer et minifolkemøde for gymnasiets 1. og 2. G klasser, i alt 300 elever. Der er flere temaer på dagsordenen. Ét er – ligesom på folkemødet på Bornholm – hvordan det danske demokrati kan udvikles. Et andet er, hvordan det er at være ung i det danske samfund i dag. Og et tredje er spørgsmålet om ulighed/lighed i Danmark.

Bornholmsk inspiration

Ideen om et minifolkemøde er blevet fostret af en af skolens samfundsfaglærere, Tine Lykke Jørgensen, og rektor Jens Nielsen bakkede straks op. Hele samfundsfagslærergruppen er efterfølgende gået ind i arbejdet med at forberede det store arrangement.

– Vi er selvfølgelig stærkt inspireret af folkemødet på Bornholm – også i den måde, vi organiserer dagen på, fortæller en af skolens samfundsfagslærere, Sara Frederiksen. – Der arrangeres nogle ”events”, som folk med interesse og viden indenfor netop deres felt står for. Der vil også være forskellige stande, som eleverne kan besøge for at få ny inspiration eller udbygge deres viden om de temaer, mødet omhandler.

Fra et tidligere arrangement på gymnasiet (foto Bertil Mortensen)

Events, stande og fællesmøder

Listen over de planlagte events er lang. De såkaldte eventholdere udgøres af gymnasiets egne EU-ambassadører, repræsentanter fra de hjemløses Hus Forbi, Rebild Ungdomsskole, Asylcenter Vesthimmerland, Yngresagen, Business Park Nord, rebildnetavis.dk og flere andre.

Ligesom på det rigtige folkemøde bliver der også fælles debatmøder. Det ene meddeltagelse af nogle repræsentanter fra de politiske ungdomsorganisationer, det andet med det socialdemokratiske folketingsmedlem Flemming Møller Mortensen, den konservative borgmester fra Vesthimmerlands Kommune Knud Kristensen og Emilie Søndergaard fra Socialistisk Ungdomsfront (SUF).

Indtryk fra det det bornholmske folkemøde

Nogle af gymnasiets elever udgjorde – sammen med elever fra Rebild Ungdomsskole – selv en del af de 100.000, som besøgte sommerens folkemøde i Allinge på Bornholm. Her fik de i stedet for en traditionel årsprøve til opgave at lave en video, som omhandler deres oplevelser og indtryk fra Bornholmermødet. Den præsenteres for deltagerne på tirsdagens møde.

Nogle af eleverne fra gymnasium og ungdomsskole til debatmøde på det bornholmske folkemøde (foto Bertil Mortensen)

Eleverne forberedte

Eleverne vil være godt klædt på, når de tirsdag formiddag tropper op til minifolkemødet. De har nemlig allerede i samfundsfagsundervisningen beskæftiget sig med bl.a. demokrati, medier, det politiske system m.m.

Rebild Kommunes borgmester, Leon Sebbelin, byder velkommen.

Støvring Gymnasium (foto Bertil Mortensen)

Se også rebildnetavis’ artikel fra juni om Rebild Ungdomsskoles besøg på folkemødet på Bornholm:

http://rebildnetavis.dk/?p=1498

 

Del artiklen:

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *