Byfest i Skørping: Programmet ved at være på plads

Del artiklen:
image_print

Skørpings strøg, Jyllandsgade, under sidste års byfest (foto Bertil Mortensen)

Som noget nyt får byfesten i år et loppemarked for voksne, et dyrskue for børnenes kæledyr og roller-disco for både børn og voksne. Og børneasylcentret åbner dørene for interesserede.

I mange år har en af de største succes’er ved byfesten i Skørping været et loppemarked, hvor børn har ryddet op i deres ofte righoldige beholdning af legetøj for at sælge det i ”boderne” i Jyllandsgade. Den tradition fortsætter, selvom flere af børnenes forældre med et smil(?) har kunnet konstatere, at det egentligt var dem selv og ikke deres børn, som det meste af tiden har bemandet boderne – og at børnene tit er kommet hjem med mere legetøj, end de havde solgt.

Børneloppemarked (foto Bertil Mortensen)

Men i år får de voksne også chance for at gå på opdagelse på et loppemarked. Byfestlavet omdanner nemlig Jyllandsgade fredag fra kl. 14 til 21 til en ”StreetBAZAR”, hvor man får mulighed for at sælge og købe ting, som måske har henslæbt en årelang tilværelse på lofter og i kældre. Desuden bliver der opstillet 15 pavilloner, hvor kunsthåndværkere og erhvervsdrivende har mulighed for at fremvise det, de har at byde på. Efterspørgslen på pavillonerne har været så stor, at de alle stort set allerede er booket.

Andre nyheder

Børneasylcentret i det tidligere Rebild Park Hotel åbner dørene for dem, der er interesserede i at se, hvordan centrets uledsagede flygtningebørn og unge bor. Om lørdagen byder centrets beboere også på forskellige kulinariske smagsprøver.

En anden nyskabelse er ”roller-disco” lørdag aften, hvor man på multibanen bag Ungdomshuset kan kaste sig ude i discodans på rulleskøjter til akkompagnement af discomusik fra 80’erne. Hvis man ikke kan finde sine rulleskøjter, kan man leje nogle på stedet.

– Lørdag aften har hidtil været noget død i det for de voksne, siger Rasmus Falk, formand for byfestlavet, som arrangerer byfesten. – Det kan ”roller-disco” forhåbentligt råde bod på, hvis både voksne og børn finder skøjterne frem og kaster sig ud i dansen. Som noget nyt tænder vi også for grillen, når høvdingbolden slutter omkring kl. 17.00, så både voksne, unge og børn kan komme og grille deres medbragte mad.

Et nyt tiltag er også et børnedyrskue for kæledyr, som Skørpings Dyreklinik fredag arrangerer foran klinikken i Jyllandsgade.

Også i år bliver der modeshow (foto Bertil Mortensen)

Mangfoldighed og fællesskab

Rasmus Falk håber på en ”hyggelig og sjov fest, hvor vi alle er med”.

– Der skal være noget for alle – børn, unge og voksne – så vi får en byfest i fællesskabets og mangfoldighedens tegn, siger han.

Legeland på Rytters Plads (foto Bertil Mortensen)

Det indebærer, at de aktiviteter, som der er tradition for er en del af byfesten, også finder sted i år.

Det gælder, nævnt i flæng: høvdingebold, modeshow, legeland på Rytters Plads, byfestmiddag i Café Pavillonen, i Salon 2B og i festteltet med efterfølgende dans, korkoncert i kirken, Kinorevyens ”film under stjernerne”, byfestgudstjeneste i teltet, ungdomsdiskotek, marionetteater og ikke mindre end tre løb på den tohjulede, nemlig  familiecykelløbet “Skørping Rundt”, mountainbikeløb og enkeltstartsløb for børn – og meget mere.

Høvdingebold i teltet (privatfoto)

Infoboks
Byfesten starter lørdag d. 13. august med Sokkelundkorets koncert i Skørping Nykirke og slutter søndag d. 21. august med familiecykelløbet Skørping Rundt og efterfølgende hyggeligt samvær på stationspladsen
Del artiklen:

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *