Støttekoncert for Thyges Skoleprojekt i Uganda

Del artiklen:
image_print

Skolegården med den ny vandtank (privatfoto)

Lørdag d. 30. januar afholdes der i Rebildcentret en koncert til støtte for Thyges Skoleprojekt i Uganda. Det er bandet ”De oversatte”, som spiller musik af Björn Afzelius og Mikael Wiehe.

En oktoberdag i 2005 oplevede Annette Søegaard og Kurt Nielsen fra Øster Hornum det ubærlige og det værste, der kan overgå forældre: At miste et barn. Thyge, den yngste af deres tre sønner, døde under en svømmetur i Nilen ved byen Jinja i Uganda. Han blev blot 23 år.

I stedet for at kranse og blomster ved Thyges bisættelse i Øster Hornum, bad familien om at skænke pengene til et skoleprojekt i byen, hvor den tragiske ulykke fandt sted. Det ville være i Thyges ånd.

De mange tusinde kroner, som blev indsamlet ved Thyge bisættelse og løbende herefter, er gået ubeskåret til den lokale skole. Nogle af pengene er bl.a. blevet brugt til at opføre en hallThyge Memorial Hall , som bliver brugt til undervisning og møder – også af lokalbefolkningen. Andre er blevet brugt til en ny vandtank, til at indlægge el, foretage renoveringer og til økonomisk at støtte de af skolens elever, der er værst stillede. Alt byggearbejde o.l. er sket med bistand i form af arbejdskraft fra skolens lærere og elever.

(privatfoto)

Annette Søegaard og Kurt Nielsen har hele tiden været tæt kontakt og dialog med skolens bestyrelsesformand og en af skolens lærere for at finde ud af, hvilke behov skolen har, og hvad der skal støttes. Læreren har også været på besøg i Øster Hornum, og Annette Søegaard og Kurt Nielsen har 4-5 gange siden Thyges død besøgt skolen og har ved selvsyn kunnet konstatere, hvor stor nytte pengene fra Øster Hornum gør.

En af Thyges brødre – Simon – og Simons søn Frederik i et af skolens klasseværelser (privatfoto)

Støttekoncert i Rebildcentret ved Thingbæk Kalkminer

Lørdag d. 30. januar afholdes der en støttekoncert for skoleprojektet i Rebildcentret, som ejeren Niels Moes har stillet gratis til rådighed. Formålet er at skaffe penge til en tilbygning med 6 toiletter på skolen. Toiletter er nemlig i realiteten ikke-eksisterende.

Det er bandet ”De oversatte”, der har tilbudt at optræde- uden at skulle have honorar – ved koncerten. Bandet består af Arly Badstue (sang og guitar), Esben Kjær (violin), Niels Bonnerup (bas, guitar og sang) og en norsk jente, sangerinden Lene Anda. Repertoiret består denne eftermiddag af sange af Bjørn Afzelius og Mikael Wiehe. Opvarmningsorkesteret er A&T.

Den norske sangerinde Lene Anda fra “De oversatte” (pressefoto)

Info om støttekoncerten

TIDSPUNKT: Lørdag d. 30. januar kl. 15.00

STED: Rebildcentret ved Thingbæk Kalkminer

BANDS: ”De oversatte”. Opvarmningsorkester er A&T (AfogTil)

BILLETTER: Kr. 100 for voksne, unge 12-18 år kr. 25, børn gratis adgang. Billetterne kan købes ved indgangen, i Øster Hornum Brugs eller på tlf. tlf. 21 76 14 48 (Annette Søegaard) eller 30 74 93 63 (Lene Laursen)

Kaffe, øl, vin og vand kan købes. Et lettere aftensmåltid kan bestilles på ovennævnte tlf.numre.

Se nærmere om Thyges Skoleprojekt på http://thygesskoleprojekt.dk/

Del artiklen:

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *