Skovløberne i Rold

Del artiklen:
image_print

Tovholder Anne Voss (tv) og seks af de DGI-uddannede trænere: Jacob von der Hude, Maria Johansen, Sidsel Troelsen, Anette Bentholm, Steen Madsen og længst th. Christoffer Bredsgaard (foto Bertil Mortensen)

Nej, denne artikel handler ikke om skovløberne, der arbejder i Rold Skov, men om en nydannet løbeklub ”Skovløberne Rold”.

Planerne om at lave en egentlig løbeklub i Skørping under IF Frem Skørping er nu blevet realiseret. Klubben har fået navnet ”Skovløberne Rold”, og den officielle start på klubben fandt sted ved en standerhejsning ved Rebild Idrætscenter, hvor 30-35 løbeinteresserede mødte op, inden de begav sig ud på en løbetur.

Forhistorien er den, at initiativtagerne til den ny klub i foråret arrangerede fællestræning for interesserede motionsløbere hver tirsdag og torsdag med start fra Skørping Idrætscenter. Det er blevet en stor succes med op til 50 deltagere hver gang – ikke bare fra Skørping og omegn, men fra hele kommunen. Meningen har været at træne op til Rebildløbet, som fandt sted i juni måned, men fællestræningen er også blevet brugt til at få et billede af, om der skulle være interesse for at få løbeprojektet ind i mere faste rammer ved at danne en egentlig løbeklub.

– Og den interesse har der i høj grad været, siger tovholder Anne Voss. – Derfor synes vi, at der skal være en løbeklub i Skørping, når vi har det her pragtfulde område at løbe i. Og der er generelt også en masse mennesker, der interesserer sig for at løbe. Så vi har tænkt: Lad os se, om der ikke også er endnu flere, der har lyst til at løbe i fællesskab.

Tovholder Anne Voss (foto Bertil Mortensen)

En social løbeklub

Klubben kalder sig selv en social løbeklub, men det betyder ikke, at der ikke kan blive gået til stålet. Målet er nemlig, at løberne har det hyggeligt med hinanden, men også at de udvikler sig at blive bedre løbere.

Derfor kan man melde sig på tre forskellige hold, der træner på hvert sit niveau. Holdtræningen finder sted hver tirsdag, hvor løberne efter en fælles opvarmning selv finder ud af, hvilket hold de den dag vil løbe på. Om torsdagen er der holdtræning med styrkeøvelser, intervalløb, tempotræning mv.

Til at varetage træningen på de tre hold står otte DGI-uddannede trænere.

Opvarmning (foto Bertil Mortensen)

Tre typer af hold

Der er hold for enhver smag – og form. ”Trim-holdet” er beregnet for dem, som ikke løber så stærkt, eller måske ikke har løbet i mange år. Der sigtes mod at løbe med en hastighed på 6-7 min/km og en distance på 5-7 km.

Det ligger næsten i navnet, at på holdet ”De rutinerede” er kravene til tempo og distancen øget, og træningen består også af forskellige typer af løb (intervalløb, bakkeløb m.m.).

Endeligt kan man vælge at deltage i træningen på ”Tempo-holdet”, hvor ambitionen er at kunne komme til at løbe en halvmaraton (ca. 21 km) på under 1t 55 min. (en nærmere beskrivelse af de tre hold findes på klubbens Facebookside – se Infoboksen sidst i artiklen)

Hva’ nu, hvis…?

For nogle interesserede løbere vil der måske være et enkelt spørgsmål, som trænger sig på: Hvad nu, hvis jeg ikke er i stand til at følge med på Trim-holdet? Her er klubbens svar, at så må man i gang med at træne på egen hånd for at komme i tilstrækkelig form. Det anbefales i øvrigt også – hvis man misser en træningsaften – at indhente det forsømte ved at tage en løbetur på egen hånd.

(foto Bertil Mortensen)

Infoboks

Tid: Træningen foregår tirsdage kl. 17.30-18.30 og torsdage kl. 18.30 til 19.30.

Sted: Rold Skov og Rebild Bakker med start fra Rebild Idrætscenter.

Kontingent: 200 kr. for andet halvår frem til jul. Man må gerne prøvetræne med et par gange, inden man beslutter sig for, om det er noget for en.

Læs mere om Skovløberne Rold på: https://www.facebook.com/groups/skovloebernerold/?fref=ts

 

Del artiklen:

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *