Stor musikalsk oplevelse i vente

Del artiklen:
image_print

Sokkelund Sangkor (pressefoto)

Et af Danmarks bedste kammerkor – Sokkelund Sangkor – giver koncert i Skørping Nykirke lørdag aften. Samtidigt er koncerten startskuddet til byfesten i Skørping og optakt til søndagens ”Opera i Rebild”.

Det er Erik Schuldt, som har taget initiativet til at få koret til byen.

Det har længe været min drøm at få det kor, som er et af Danmarks allerbedste, til Skørping, siger han. – Og det er nu lykkedes i samarbejde med kirkens menighedsråd og organist Per Bach.

Koret under ledelse af Morten Schuldt Jensen optræder med både et klassisk og moderne repertoire. Bl.a. med en afdeling af den færøske forfatter William Heinesen og komponisten Vagn Holmboe.

– Og netop William Heinesen passer fint med kirkens nye, smukke altertavle, som er lavet af den færøske kunstner Tróndur Patursson, påpeger Erik Schuldt.

Sokkelund Sangkors dirigent, Morten Schuldt Jensen (pressefoto)

Kirken og byen matcher hinanden

Erik Schuldt er imponeret over ikke bare altertavlen, men i det hele taget af det nye kirkerum, som blev indviet i påsken 2015 – skabt i et samarbejde mellem Menighedsrådet, arkitekten Søren Kibsgaard og Tróndur Patursson.

– Koncerten kan betragtes som en hyldest til den vellykkede forvandling, som kirkerummet har undergået, siger Erik Schuldt. – Man kan sige, at nu matcher kirkerummet den udvikling som stationsbyen har undergået igennem de sidste 30 år – i dag en myldrende og mangfoldig kulturby omkranset af Rold Skov og nabo til Rebild Bakker.

En tak til Skørping

Der er plads til 100 tilhørere i kirken, og billetsalget finansierer en del af udgifterne til koncerten. Også Menighedsrådet giver et tilskud, og den sidste del betaler en privatperson. Det lykkedes at få Erik Schuldt til at afsløre, – hårdt presset – at privatpersonen er ham selv.

– Jeg betragter mit bidrag som en tak til byen for de 45 spændende år, jeg har boet her – en by, som har givet mig nogle formidable oplevelser.

Erik Schuldt flytter sammen med sin hustru Hanne næste år til Bornholm efter i mange år at have været en markant skikkelse i Skørping, bl.a. som bestyrelsesformand for Kinorevyen.

Sokkelund Sangkor (pressefoto)

Info om koncerten

Tid: Lørdag d. 13. aug. kl. 21.00

Sted: Skørping Nykirke

Billetter: Der er få billetter tilbage, som kan købes på ”Himmerlandsbilletten”. Pris kr. 100,-.

Del artiklen:

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *