En omvendt Hubertusjagt

Del artiklen:
image_print

De flere hundrede rødklædte jægere parat ved startlinjen til at blive jagtet af den enlige ræv (foto Bertil Mortensen)

Det var lidt den omvendte verden, da 400 cykelryttere – eller rettere jægere – forsøgte at køre fra en enkelt jagtende ræv, den tredobbelte verdensmester Simon Andreassen.

Den traditionelle Hubertusjagt med ridende jægere, et kobbel jagthunde og nogle skræmte ræve, som man kender det fra bla. engelske TV-serier, er forbudt i Danmark. De er afløst af de fredelige Hubertusjagter, hvor rytterne jagter to ryttere med en rævehale fæstnet på skulderen.

Men i Rold skov var heste, hunde og ræve fra Hubertusjagterne erstattet af svedende mænd og kvinder på deres mountainbikecykler i ”Red Bull Rævejagt” på den 11 km lange, fysisk udfordrende rute. Konceptet var, at de 400 rødklædte ryttere – jægerne – skulle undgå at blive indhentet af den enlige ræv, den tredobbelte juniorverdensmester på MTB Simon Andreassen.

Og lad det være sagt med det samme: Selvom Simon Andreassen startede ca. et minut efter jægerne, lykkedes det ikke for nogen af dem at undslippe ræven. De sidste blev indhentet efter knap 24 minutter af de omkring 27 minutter, det tog, før Simon Andreassen krydsede målstregen som den første.

Men selvom jægerne blev indhentet af ræven, kunne de godt fortsætte mod målet for at fuldføre løbet. Og kun 20 sekunder efter verdensmesteren kom brødrene Christian og Kasper Svendsen – begge i samme tid, men med Christian Svendsen en halv ringbredde foran Kasper. De kører for den lokale cykelklub, Rold Skov MTB.

Christian og Kasper Svendsen fra Rold Skov MTB totalt udmattede efter at være kommet i mål som nr. 2 og 3 (foto Bertil Mortensen)

Men alle de ryttere, som kæmpede sig igennem den meget krævende rute, kan ifølge arrangørerne med god ret kalde sig for vindere.

Noget af et ”hanbal”

Kun 13 af de 400 startende ryttere var kvinder. En af dem var den 18-årige Malene Degn, der med en 16. plads ud af de lidt over 300 fuldførende i overlegen stil distancerede næsten alle sine mandlige konkurrenter.

– Jeg tror, at grunden til at der er så få kvinder med her er, at det er et ret vildt løb, hvor det hele jo handler om at køre stærkt, siger hun. – Det kan godt være det, der afskrækker mange kvinder fra at stille op. De er måske også bange for at bliver tromlet ned bagfra af de tungere mænd.

At Malene Degn var eminent kørende er dog ikke en tilfældighed. Hun regnes for en af Danmarks mest talentfulde mountainbikeryttere og er da også på det danske U-23 landshold.

Verdensmester Simon Andreassen og landsholdsrytteren Malene Degn, som satte hovedparten af sine mandlige konkurrenter til vægs (foto Bertil Mortensen)

Mulighed for dacapo

Der var fra alle sider tilfredshed med arrangementet.

Andreas Juul Jeppesen fra arrangørerne Red Bull var meget glad for forløbet af hele arrangementet.

– Vi håber rigtigt meget på at kunne gentage løbet her i Rebild til næste år og vil gerne tage dialogen op med Rebild Kommune og Naturstyrelsen om en gentagelse, siger han. – Området er helt ideelt, er fantastisk smukt og passer godt til vores koncept.

Også Naturstyrelsen Himmerland ser gerne en gentagelse.

– Vi er sandsynligvis parat til at lægge skov til næste år, lyder det fra Leif Lyngsø fra Naturstyrelsen. – Måske vil det være bedre at lægge løbet i september i stedet for nu, fordi jorden normalt er mere fugtig i oktober. På den anden side har der i år været rimeligt tørt de sidste 14 dage. Det betyder også, at vi ikke skal ud og lave ”reparationer” i skoven efter løbet.

Leif Lyngsø fra Naturstyrelsen Himmerland og Bodil Christensen fra Rebildporten (foto Bertil Mortensen)

Positive turistaktører

Bodil Christensen, leder af Rebild Kommunes turistbureau Rebildporten, glæder sig over, at et arrangement som Ræveløbet afholdes i kommunen og ser det meget gerne gentaget.

– Det passer jo godt til kommunens ”outdoor destination” koncept, påpeger hun. – Red Bull har nogle meget stærke markedsføringsmæssige muskler, som vi som kommune også får gavn af. Og vi bestræber os til gengæld på at ”nurse” arrangørerne, mere end de måske bliver andre steder.

Hun håber, at nogle af de udenbys mountainbikeryttere får øjnene op for de muligheder, der er for udendørs aktiviteter netop i Rebild, og at det kan friste dem til at flytte til kommunen.

Henrik Nothlev fra Comwell Sport Rebild Bakker ser også store muligheder i Red Bull Ræveløbet.

– Det her arrangement i Rebild bliver via de sociale medier fulgt over hele verden, fortæller han. – Og helt konkret skaber det i de her dage en fantastisk aktivitet i hele vores område.

Red Bull. Start 1

Del artiklen:

You may also like...

1 Response

  1. lækatten siger:

    Det er et fantastisk set-up som Netavisen til fulde beskriver godt. Tak til Red Bull for et godt arrangement

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *