Hyldest til to legender

Del artiklen:
image_print

Jan Lundgren og Harry Allen

To af 1960’ernes jazz-ikoner hyldes onsdag aften i Skørping af den svenske jazzpianist Jan Lundgren og den amerikanske saxofonist Harry Allen.

Den svenske pianist Jan Lundgren har sammensat et band, der hylder et kunstnerisk højdepunkt i dansk og svensk jazzhistorie, nemlig den mest populære skandinaviske jazzpianist nogensinde, svenske Jan Johansson, og hans samarbejde med hvad mange kalder en af jazzens største tenorsaxofonister, Stan Getz. Jan Lundgren og hans band kommer til Skørping onsdag aften.

–  Jan Johanssons’ album “Jazz på Svenska” er solgt i hundredtusindvis af eksemplarer og er kendt og elsket af rigtigt mange, fortæller Kristian Helmer Petersen fra Musikstationen i Skørping. Stan Getz’ varme tone har nydt stor popularitet, ikke mindst på grund af Getz’ fortolkning af bossa nova blandet med jazz, bl.a. på albummet Getz/Gilberto et af historiens bedst sælgende jazzalbums.

Lundgren har inviteret den amerikanske saxofonist Harry Allen med til Skørping.

– Harry Allen er en af de absolut bedste fortolkere af Getz’ repertoire og stil, fortsætter Kristian Helmer med begejstring i stemmen. Sammen med dem er et yderst velspillede band af danske topmusikere – Hans Backenroth, bas, Kristian Leth, trommer og Jacob Fischer, guitar -, og de har sammensat et program der hylder Jan Johansson og Stan Getz med masser af swing, dybde, melankoli, melodi, telepati, elegance, stil, varme og bossa.

Harry Allen/Jan Lundgren Group: Tribute to Jan Johansson/Stan Getz

Onsdag d. 26/11 kl. 20:00 på Kulturstationen i Skørping

Pris 200,- kr. – (100 kr. for unge under 18).

Del artiklen:

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *