Ikke kun deres egen navle…

Del artiklen:
image_print

 

Medlemmer af Centerrådet, Ungecenter Syd: Fra venstre: Sara Skov, Oliver Vang og Markus Højsgaard (Privatfoto)

Unge bebrejdes ofte, at de mest interesserer sig for deres egne navle og ikke verdenen omkring dem.

Men det gælder i hvert fald ikke for de unge i Rebild Ungdomsskole, Ungecenter Syd, som har haft blikket rettet mod andet end deres egen navle. Ungecentrets Centerråd – Sara Skov, Markus Højsgaard og Oliver Vang – har nemlig stået i spidsen for en indsamling til fordel for verdens fattige.

– Vi havde håbet at kunne indsamle penge nok til en ged, et lægetjek, 2 kaniner og 6 ænder, siger Sara Skov fra Centerrådet.

Efter en måned med indsamling i Ungecenter Syd, ved computerarrangementet LAN, ved flaskeindsamling og ved julefrokosten for de unge, hvor Centerrådets medlemmer har stået i baren for at skaffe penge til formålet, kan Centerrådet med stor tilfredshed konstatere, at målet er nået.

– Det er utroligt dejligt, når det lykkes, lyder det fra Oliver Vang fra Centerrådet. – Det er rart, når man kan hjælpe andre, der ikke har så meget, som vi har herhjemme.

Centerrådet er en nyskabelse i Rebild Ungdomsskoles Ungecenter Syd. Det fungerer som en slags elevråd og et talerør for de unge i centret.

– Det er vigtigt, at vi kan have indflydelse på det ungecenter, vi bruger så meget af vores fritid i, siger Kathrine Munksgaard fra Centerrådet.

Hun tilføjer: – Nu skal vi f.eks. i den nærmeste fremtid til at komme med ideer til, hvordan vi får lavet et udemiljø for de unge i Nørager. Det er ikke muligt nu at vide, hvad vi kommer frem til, men det kunne måske ende med et forslag om at lave et parkour-anlæg. Vi skal have søgt penge fra en pulje, som kommunens Sundhedsudvalg har afsat, og som Ungdomsskolens tre centre kan søge penge fra. Så vi har nok at se til. Men det er dejligt, at vi har mulighed for at være medbestemmende i vores ungdomsskole.

Del artiklen:

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *