Sveddryppende ryttere bag duggede ruder ved marathonspinning til fordel for Julemærkehjemmet.

Del artiklen:
image_print

 

– Jeg er utroligt taknemmeligt for, at nogle laver et arrangement som det her, siger Lise Claësson, forstander for Julemærkehjemmet i Hobro. 21 hold spinnede i 8 timer for at skaffe penge til julemærkehjemmet.

Sveden haglede af rytterne ved søndagens 8 timers marathonspinning i Skørpinghallens fitnesscenter. Men de kunne glæde sig over, at deres anstrengelser tjente et godt formål. Hvert af de 21 tilmeldte spinninghold har nemlig betalt 600 kr. for at deltage, og pengene går til Julemærkehjemmet i Hobro.

Da jeg stod i morges og skød marathonspinningen i gang – siger Lise Claësson – blev jeg helt rørt, fordi der er nogle, der vil stå tidligt op sådan en kold, mørk søndag morgen og knokle og svede hele dagen for at skaffe penge til vores julemærkehjem.

Lise Claësson, forstander på Julemærkehjemmet i Hobro

I takt med at færre og færre sender julekort med posten, falder salget af julemærker tilsvarende.

– Derfor er vi afhængige af, at der er nogle, der laver et arrangement som det her, fortæller Lise Claësson. – Salget af julemærker dækker kun 34 % af vores udgifter. Og der er et stort behov for julemærkehjemmene. Vi har alene på Julemærkehjemmet i Hobro 48 børn – hele året – og der er konstant venteliste.

Marathonspinningen var arrangereret af lokale Frem-fitness og Tour de Taxa – et cykelhold, der via sponsorater og forskellige arrangementer i hele Danmark rejser penge til landets fire julemærkehjem. Både i 2013 og 2014 donerede Tour de Taxa 400.000 kr. til Julemærkefonden.

Tommy Hvilsom, en af arrangørerne fra Tour de Taxa, glæder sig over dagens arrangement.

– Vi har oplevet en kæmpestor opbakning og uden problemer fået tilmelding fra de 21 spinninghold, der er plads til. Og der er en fantastisk stemning herinde i dag.

Tommy Hvilsom fra Tour de Taxa (foto Bertil Mortensen)

Hvert hold består af op til otte ryttere, men Jesper Glinvad fra Arden har valgt at køre solo på sit hold.

– Det er ikke første gang, jeg prøver det, siger Jesper Glinvad. – Men selv om det selvfølgelig er noget af en kraftanstrengelse at cykle alene de 8 timer, løbet varer, er der trods alt 5 minutters pause hver time, når der skiftes instruktør.

Jesper Glinvad (foto Bertil Mortensen)

Du kan få mere at vide om Julemærkehjemmet i Hobro på hjemmesiden https://www.julemaerket.dk/608/om-hobro

Tour de Taxa’s hjemmeside er: http://www.tourdetaxa.com/

 

Del artiklen:

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *