Byfest på ret køl

Del artiklen:
image_print

Jyllandsgade (privatfoto)

Så sent som i februar i år var byfesten i Skørping ved at kuldsejle, fordi næsten al arbejdet med den lå i hænderne på nogle ganske få personer. Men efter et møde med deltagelse af omkring 25 repræsentanter fra foreninger o.a., kom festen på ret køl igen, og resultatet er en byfest med et meget omfangsrigt og varieret program.

På mødet i februar blev Skørping Byfestlav dannet, og der blev valgt en bestyrelse og en koordineringsgruppe. Den sidste har bla. til opgave at lave aftaler med de deltagende foreninger, enkeltpersoner, virksomheder o.a. Samtidigt blev det besluttet at danne en praktikgruppe, som skal sørge for, at der bliver ryddet op i gaderne om natten, lavet afspærringer, flyttet ølvogne og meget andet.

Bestyrelsen i Skørping Byfestlav

Resultatet er, at arbejdet med at planlægge, forberede og afvikle byfesten nu er spredt ud på flere hænder end tidligere.

Det er noget, som Erik Schuldt – bestyrelsesformand for byfestlavet – er særdeles tilfreds med.

– De mennesker, som er kommet ind i arbejdet, har taget opgaverne på sig, konstaterer han. – Vi har fået fordelt opgaverne, så vi undgår, at der er 3-4 personer, som bliver kørt helt ned af det arbejdspres, der faktisk ligger i at lave en byfest.

Byfestens logo designet af Lise Loell

Økonomien

Den ny måde at organisere festen på har også gjort, at økonomien nu er forankret i foreningerne, men det er ikke meningen, at de skal tjene penge på byfesten, men først og fremmest vise, hvad de kan.

Det er heller ikke meningen, at der skal akkumuleres et større overskud på festen.

– Det er dog nødvendigt at sikre en kapital – på omkring 30.000 kr. – så vi er i stand til at lave en byfest til næste år, understreger Erik Schuldt. – Men hvis der over årene skabes et større overskud end nødvendigt, skal de penge bruges til at støtte forskellige børne- og ungeprojekter.

Mangfoldighed

Erik Schuldt pointerer, at det vigtigste ved byfesten er, at den viser, at byen og dens borgere kan noget i fællesskab, og at den samtidigt er præget af mangfoldighed.

– Jeg synes, at vi har et program, som demonstrerer stor mangfoldighed: Lige fra grillfest med popband til taizé-sang og midnatskoncert i kirken.

Mange tilskuere til høvdingebold – og en spiller med en uortodoks spillestil th. (privatfoto)

Et blik på det omfangsrige program for festen synes at give Erik Schuldt ret. Allerede først på eftermiddagen i dag fredag starter aktiviteterne, men Kinorevyen tyvstartede allerede tirsdag og onsdag med udendørs film, ”Film under stjernerne”.

En begejstret direktør for Kinorevyen, Flemming Jensen, fortæller, at onsdagens film – All Inclusive – satte publikumsrekord med omkring 500 biografgængere.

Nye aktiviteter

Blandt byfestens aktiviteter er der en række velkendte og populære aktiviteter: Bla. Legeland, mad og drikke i Café-Pavillonen, i markedsteltet og i Café2B, børneloppemarked, høvdingebold, familiecykelløbet ”Skørping Rundt”, bjergenkeltstart på cykel eller rulleskøjter, salgsboder på Jyllandsgade og modeshow på Torvet.

Familiecykelløbet ”Skørping Rundt” (foto Bertil Mortensen)

Men der er også nye aktiviteter: Bridgewalking (se tidligere artikel fra d. 11/8 i rebildnetavis.dk), parcour, klatrevæg samt loppemarked på hospitalet. Og desuden er det lykkedes at få de Nordjyske Mesterskaber i storskak til Skørping. Også street-fodbold for børn og unge på den ny multibane er et nyt initiativ (man kan stadigvæk nå at melde sig til på mail: erik.bundgaarden.dk eller på 21402064)

Del artiklen:

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *