Mad fra bunden

Del artiklen:
image_print

(foto Bertil Mortensen)

Marked i den kommende weekend i Skørping under sloganet ”Gourmet under kronerne” – med syv forskellige boder med gourmetmad.

– Markedsboderne bliver bemandet med madentusiaster, som hver på deres felt har ambitioner om at skabe en uovertruffen velsmag på baggrund af udvalgte råvarer, siger gourmetmarkedets initiativtager Gitte Klarup fra butikken ”Glas og Glimt”, som lægger lokaler til arrangementet. – Maden bliver så at sige lavet fra bunden.

Selve glasværkstedet, butikslokalet og gårdspladsen inddrages til markedet.

De besøgende vil kunne finde både udvalgte madvarer og drikkevarer i de syv boder i værkstedet. F.eks. røget lammekølle fra Gotland, portugisiske specialiteter og honning fra Himmerland. Desuden vil der være juletræssalg på gårdspladsen, og glaskunst i butikken.

Gitte Klarup i døren til “Glas og glimt” (privatfoto)

Gitte Klarup syslede oprindeligt med tanken om at lave et marked for kunsthåndværk, men droppede ideen, da hun mener, at dem kan man finde mange andre steder.

– Men et gourmetmarked er der mig bekendt ikke andre, der arrangerer her i området, siger hun.

Og hun garanterer, at publikum vil møde ”en rigdom af smags-, syns- og duftoplevelser for alle med hang til den gode smag”

Hvis det viser sig, at weekendens markedet får mange besøgende, vil Gitte Klarup overveje også at lave et sommermarked.

– Jeg håber i hvert fald, at det er noget, der kan sættes i værk, siger hun. – Men det ved vi mere om, når vi lukker markedet på søndag.

Infoboks

STED: ”Glas & Glimt”, Jyllandsgade 81, Skørping

TIDSPUNKT: Lørdag d. 12. dec. og søndag d. 13. dec. kl. 10-16

BODERNE:

Vibeke & Jens: Gotlands-Lammekød i Rullepølser/Røget lammekølle/Frosne stege og fars

Lisbet & Carl Christian: Hjemmemarinerede sild/Hjemmelavede bag-selv-leverposteje m.m.

Adelino/ v. Christina: Portugisiske specialiteter/Portvine/Vine/og meget mere

Kirsten & Ida Marie: Hjemmebagte småkager/Bag-selv-dej/Marmelader/Rødbeder m.m.

Kaj: Honning fra Himmerland

Jan (kun søndag): Verdens bedste varm-selv-fiskefrikadeller/Tyttebær-og Tranebærsyltetøj

Gitte: Chokolade/Lakrids/Vanilje/Nødder/Julekrydderier/Specielle oste og meget mere

Desuden Jan Lydersen (kun lørdag) fra naturbutikken Vivara.dk

 

Del artiklen:

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *