Forårsprogrammet ved at ligge klar

Del artiklen:
image_print

1) Revyorkestret, som igen i år leverer musikken til Vise Verse Aften. Forrest fra venstre: Arne Skou, Jacob Graae og Kristian Helmer. Bagest fra venstre: Kapelmester Hans Hjort og Mogens Nørgård (privatfoto)

Skørping Borgerforenings bestyrelse er – i samarbejde med de uundværlige frivillige hjælpere – ved at gøre klar til de kommende arrangementer i det nye år. Nogle af dem arrangerer borgerforeningen alene, andre med forskellige samarbejdspartnere.

Tre arrangementer i januar

Allerede tre dage inde i det nye år – nemlig søndag d. 3. januar – løber det første arrangement af stablen. Det er den traditionelle Nytårs Travetur med Rebild Turistforening som hovedarrangør. Mødested er Havdalspladsen, som ligger på vestsiden af Buderupholmvej, hvor den krydses af Rebild Kirkevej. Herfra går turen rundt i Bjergeskoven. Turguide er skovridder Bendt Egede Andersen.

Kun godt en uge efter – tirsdag d. 12. januar – er der ”Fortællecafé” i Kinorevuen, hvor sognepræst Flemming Kloster Poulsen fra Randers genfortæller ”Lykke Per”. Efter foredraget er der ost og vin i Pavillonen samt ca. 15 minutters debatoplæg og 45 minutters fælles samtale om bogen. Arrangementet laves i samarbejde med Højskolebio.

Januars sidste arrangement ”Mad og film” finder sted søndag d. 17. januar i Verandaen på KulturStationen. Fælles spisning først, og derefter filmen ”Kollektivet” med bl.a. Trine Dyrholm og Ulrik Thomsen.

Nytårskoncert, Vise Verse Aften og meget andet

Og så går det slag i slag videre i februar, marts og april måneder. Blandt mange andre arrangementer er der tirsdag d. 2. februar nytårskoncert/vinterkoncert i Kulturstationens festsal med Hobro Kammerorkester og solist Charlotte Hjørringgaard. Dirigent er Morten Lønborg Friis.

Dirigent Morten Lønborg Friis forenede musik og sang ved Nytårskoncerten i 2015 (privatfoto)

Onsdag d. 16. marts gentages en af de foregående års successer, nemlig ”Vise Verse Aften”, som Revyorkestret leverer musikken til.

Og søndag den 20. marts er der igen i år Byttemarked – i samarbejde med Internationalt Landsbysamarbejde (ILS), Danmarks Naturfredningsforening (DN) og Bogby 9520.

Fra sidste års byttemarked i Kulturstationen (privatfoto)

Man kan finde nærmere oplysninger om alle forårets arrangementer i Faktaboksen sidst i artiklen.

”Et JuleEventyr” og andre velbesøgte arrangementer

Årets sidste arrangement er netop afsluttet den 1. december med en succesfuld tur til Himmerlands Teater, hvor der var både spisning og teaterforestilling på programmet. Skørping Borgerforening havde reserveret hele Himmerlands Teater.

Aftenens højdepunkt var opførelsen af juleforestillingen ”Et JuleEventyr” – den kendte juleklassiker skrevet af Charles Dickens. Fine skuespilpræstationer i forestillingen – i kyndige hænder iscenesat af instruktøren, teaterleder Susanne Sangill. Forestillingen har fået flotte anmeldelser, bl.a. beskrevet som ”voldsomt underholdende, fin underholdning for hele familien og man imponeres gang på gang af Himmerlands Teater”. Juleklassikeren kan opleves til og med den 19. december.

Plakaten fra Himmerlands Teaters juleforestilling ”Et JuleEventyr” (foto emiliatherese.dk)

Skørping Borgerforening har en aftale med Himmerlands Teater, således at foreningens medlemmer kan komme i teatret til rabat-pris. Afgørende for rabatten er, at man kan fremvise medlemskort (Borgerkort) som medlem af Skørping Borgerforening.

”Mad & Film” har – som en nu flerårig succesfuld tradition – igen været på programmet. Den 1. november serverede Madgruppen sædvanen tro en fin middag med diverse tilbehør i Verandaen på KulturStationen og med afslutning i Kinorevuen, hvor filmen ”Kvinden i guld” blev vist.

Efteråret har også indeholdt et besøg på Julemærkehjemmet i Hobro og suppemøde med borgmesteren.

Derudover et kursus i Livgivende Førstehjælp – i samarbejde med Hjerteforeningen i Skørping. På kurset blev deltagerne undervist i, hvordan man giver hjertemassage og kunstigt åndedræt og brugen af en hjertestarter. Den lokale Bo Høholt fortalte om, hvordan han blev reddet efter et hjertestop under en badmintonkamp – i første omgang af en kammerat, som netop havde været på et livgivende førstehjælpskursus og som derfor kendte til hjertemassage og de procedurer, der følger med ved brug af en hjertestarter og tilkaldelsen af ambulance via telefon 112.

Borgerforeningens medlemmer har også kunnet deltage i Kinorevuens nye tiltag ”Højskolebio”, familiedagen i Seniorbiografen samt en bustur til Tivoli og andre seværdige steder i København.

Flere medlemmer – igen markant fremgang

Skørping Borgerforening har pt. 276 medlemmer. En markant fremgang i forhold til året før. Reelt er der flere medlemmer, for Borgerkortet gælder hele husstanden, dvs. forældre plus hjemmeboende børn.

Det koster kun 150 kr. om året for en husstand og 75 kr. for enlige at være medlem af Skørping Borgerforening og få Borgerkortet, som er foreningens medlemskort.

Yderligere information: Skørping Borgerforenings hjemmeside www.skoerpingborgerforening.dk

Faktaboks, Forårets program

Søndag den 3. januar kl. 13.00–16.00: Den traditionelle Nytårs Travetur med Rebild Turistforening som hovedarrangør. Mødested er Havdalspladsen, som ligger på vestsiden af Buderupholmvej, hvor den krydses af Rebild Kirkevej. Herfra går turen rundt i Bjergeskoven. Turguide er skovridder Bendt Egede Andersen.

Tirsdag den 12. januar kl. 18.30: Fortællecafé i Kinorevuen. Sognepræst Flemming Kloster Poulsen, Randers, genfortæller ”Lykke Per”. Efter foredraget er der ost og vin i Pavillonen samt ca. 15 minutters debatoplæg og 45 minutters fælles samtale om bogen. Arrangement i samarbejde med Højskolebio. Billetter kan købes via Kinorevuens hjemmeside.

Søndag den 17. januar i Verandaen på KulturStationen: Mad & Film. Spisning efterfulgt af filmen ”Kollektivet” med bl.a. Trine Dyrholm og Ulrik Thomsen. Tilmelding senest den 13. januar 2016 til medlemskonsulent Hanne Mortensen.

Tirsdag den 2. februar i festsalen på KulturStationen: Nytårskoncert/Vinterkoncert med Hobro Kammerorkester. Solist Charlotte Hjørringgaard. Dirigent Morten Lønborg Friis.

Søndag den 7. februar: Fastelavnsfest i samarbejde med erhvervsforening og menighedsråd.

Onsdag den 10. februar: Hjertestarterkursus/Livgivende førstehjælpskursus. I samarbejde med Hjerteforeningen i Skørping.

Torsdag den 18. februar kl. 16.00 i Seniorbiografen: Bedsteforældredag.

Søndag den 28. februar kl. 14.00 i festsalen på KulturStationen: Lokalhistorisk Eftermiddag med Johan Rafaelsen.

Onsdag den 9. marts i Verandaen: Generalforsamling. Der indledes med suppe kl. 18.00. Generalforsamling: Kl. 19.00. Kl. 20.00: Koncert med Revyorkestret under ledelse af Hans Hjort.

Søndag den 13. marts: Mad & Film. Vi skal se filmen ”Carol”.

Onsdag den 16. marts kl. 19.30 i festsalen på KulturStationen: Vise Verse Aften.

Søndag den 20. marts i festsalen på KulturStationen: Byttemarked – i samarbejde med Internationalt Landsbysamarbejde (ILS), Danmarks Naturfredningsforening (DN) og Bogby 9520.

Onsdag den 13. april: Suppemøde med borgmesteren.

I april forventes også en sangaften på Rebild Efterskole. Samme måned ligeledes foredrag og debat i sognegården omkring emnet ”Når døden os skiller”. Arrangeres i samarbejde med menighedsrådet.

Første halvår afsluttes i maj med en forårstur til Danmarks mindste museum.

Del artiklen:

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *