Og vinderen er: Rebild Ungdomsskole

Del artiklen:
image_print

Rasmus Christmann (tv) og Gustav Jensen (med diplomet) fra Ungdomsskolen sammen med Morten Lem (S), formand for Teknik- og Miljøudvalget (foto Bertil Mortensen)

Hvert år uddeler kommunens Grønne Råd og Byrådets Teknik- og miljøudvalg Rebild Natur- og miljøpris på 5.000 kr. I år blev vinderen elever fra Rebild Ungdomsskole for deres indsats under forårets Klima Rebild 2015.

Både privatpersoner, foreninger, virksomheder og institutioner kan gøre sig fortjent til at få prisen, hvis de har gjort en særlig indsats for at fremme en natur- og miljømæssig bæredygtig udvikling i Rebild Kommune

I år blev det Rebild Ungdomsskole, som modtog hæderen for deres indsats under Klima Rebild’s to klimauger i foråret. Prisoverrækkelsen skete i forbindelse med indvielsen af 5.000 m2 nye solfangere på Skørping Varmeværk.

Ungdomsskoleelevernes miljø- og klimaindsats bestod af tre tiltag: Et eksperiment, der gik ud på at oplade smartphones med vedvarende og fysisk energi – solceller og løb på cross-trainer -, genbrug ved at omsy gammelt tøj til smart modetøj og endelig tilberedning af mad, hvor ingredienserne nærmede sig eller måske endda overskred sidste salgsdag – såkaldt skraldemad – under slogan’et ”spis dit skrald”.

– Vi er selvfølgelig meget glade for at vinde konkurrencen, men det var faktisk ikke det, der var vores mål med at deltage i klimaugerne, siger Rasmus Christmann, der sammen med Gustav Jensen modtog diplom og 5.000 kr. på ungdomsskoleelevernes vegne. – Vi så det som et sjovt projekt, som vi også kunne få læring om natur og miljø ud af.

Et udsnit af deltagerne i dagens arrangement (foto Bertil Mortensen)

I begrundelsen for at det blev eleverne på Ungdomsskolen, som løb af med sejren, sagde formanden for Teknik- og miljøudvalget, Morten Lem, da han overrakte prisen til de to repræsentanter for Rebild Ungdomsskole:

– Jeres bidrag til klimakampagnen har været væsentlig med nogle gode og konkrete eksempler for andre unge mennesker at arbejde med, sagde han. – Så det er et stor fornøjelse for mig at overrække jer prisen.

Klar til næste års klimauger

Det var en stolt leder af Rebild Ungdomsskole, Jens Skov Jørgensen, som overværede, at skolens elever modtog prisen.

Jens Skov Jørgensen, leder af Rebild Ungdomsskole (foto Bertil Mortensen)

– Det har været sjovt for os at være med i Klima Rebild 2015, siger han. – Og vi er også klar til at være med i næste års klimaprojekt. Det er spændende at lægge en klimavinkel ned over de aktiviteter, vi arbejder med i Ungdomsskolen.

Klimaugerne en succes

Klima Rebild 2015 er fra alle sider betegnet som en succes. Antallet af klima-arrangementer blev fordoblet i forhold til 2014, og mange flere børn og unge fra daginstitutionerne, folkeskolerne, Rebild Ungdomsskole, Rebild Produktionsskole og Støvring Gymnasium end det foregående år var involveret i dem.

Erhvervslivet var i langt højere grad end i 2014 år inddraget i projektet, specielt via erhvervskonferencen ”Green Business”, men også ved deltagelsen af lokale butikker og restauranter.

Klima Rebild var også meget synlig i mediebilledet, og satte efter manges mening i høj grad Rebild på landkortet.

Også næste år vil der bliver afholdt klimauger.

Rebildnetavis vil senere bringe en artikel om indvielsen af det ny 5.000 m2 solfangeranlæg.

Glade prismodtagere sammen med centerkoordinator i Rebild Ungdomsskole, Rasmus Rask (tv) (foto Bertil Mortensen)

Del artiklen:

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *