Asylcenter genåbner

Del artiklen:
image_print

Asylcentret i Skørping i det tidligere Hotel Rebild Park (foto Bertil Mortensen)

Asylcentret i Skørping, som Udlændingestyrelsen i midten af august ellers lukkede, genåbner som børneasylcenter.

De første af asylcentrets nye beboere forventes at ankomme allerede tirsdag aften. Der er – så vidt rebildnetavis.dk erfarer – tale om ca. 65 uledsagede, mindreårige børn og unge under 18 år, som er kommet til landet uden deres forældre eller nogen nære slægtninge, som kan tage sig af dem. Centret bliver altså genåbnet som et børneasylcenter. Det forlyder, at de nye beboere ikke ankommer alle sammen på én gang, men ca. halvdelen ventes at blive indlogeret i første ombæring.

Lars Vestergaard, presseansvarlig for Asylcenter Vesthimmerland, som skal stå for driften af centret, oplyser, at man endnu ikke ved, hvilke lande flygtningene kommer fra. Om det udelukkende bliver drenge, piger eller en blanding af begge, er man på nuværende tidspunkt heller ikke klar over, men Lars Vestergaard mener, det er sandsynligt, at centret kommer til at rumme både piger og drenge – ligesom på et af de andre børnecentre, som Asylcenter Vesthimmerland driver – eller måske kun drenge.

Asylcentrets lejekontrakt er et anliggende mellem Udlændingestyrelsen og Rebild Park’s ejere. Rebild Kommunes opgave er bl.a. at sørge for undervisning til de nyankomne, men kommunen vil blive økonomisk kompenseret for de opgaver, den varetager i forbindelse med flygtningebørnenes ankomst og ophold.

De børn, der tidligere har boet på asylcentret i Skørping, har alle gået på Bavnebakkeskolen i Støvring. Denne gang forventer Rebild Kommune at bringe flere skoler i spil, forklarer Ulrik Andersen – direktør i Rebild Kommune med ansvar for blandt andet børne- og ungeområdet:

– Det er ikke muligt at placere så mange nye elever på en enkelt skole, så de vil komme til at gå på flere forskellige skoler i kommunen eller måske i Vesthimmerlands Kommune. Jeg ved ikke endnu, hvilke skoler der bliver tale om, men jeg har et møde med Asylcenter Vesthimmerland i morgen, hvor vi skal aftale de nærmere omstændigheder.

På det ”gamle” asylcenter boede der – lige inden det blev lukket i august – 23 kvinder og 3 børn, men havde på et tidspunkt omkring 85 beboere.

Del artiklen:

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *