Første valgplakater i lygtepælene

Del artiklen:
image_print

Søren Nielsen, Keld Jørgensen og Hanne Kock

Allerede 5 minutter efter statsministeren udskrev folketingsvalget, var Socialdemokraterne i Rebild Øst i gang med at sætter plakater op af Flemming Møller Mortensen på hovedgaden i Terndrup.

Uden at have spurgt det store net af korrespondenter på rebildnetavis vover vi et øje og gætter på, at Socialdemokraterne i Terndrup var de første i lygtepælene. Og i løbet af dagen og aften vil partimedlemmerne sprede plakaterne til landsbyerne omkring Terndrup.

Hanne Kock, formand for Socialdemokraterne i Rebild Øst

Hanne Kock, formand for Socialdemokraterne i Rebild Øst, er en af de aktive plakatopsættere. Hun forklarer den hurtige udrykning således:

– Jeg havde stærkt på fornemmelsen, at valget ville blive udskrevet i denne uge først og fremmest pga. det aktuelle velfærdsudspil fra regeringen, der gør, at der ikke er så meget mere at tage fat på i Folketinget i den her valgperiode, fortæller Hanne Kock. – Og da jeg hørte, at statsministeren ville holde pressekonference i dag, var jeg næsten sikker.

– Der er nok ikke tvivl om, at stort set alle i Terndrup kender Flemming Møller Mortensen. Tror du, I kan skaffe ham flere stemmer ved at hænge de mange plakater af ham op netop her?

– Selvfølgelig giver det flere stemmer. Jo mere synlighed, jo flere stemmer, vurderer Hanne Kock.

Der er ved hvert valg en kamp mellem partierne om at erobre de bedste lygtepæle rundt omkring i kommunen. Men den kamp foregår iflg. Hanne Kock på en civiliseret måde.

– Der vil selvfølgelig også komme plakater fra de andre partier op i de samme lygtepæle. Vi har jo foreløbigt taget alle dem på hovedgaden i Terndrup – bortset fra én, som vi har gemt til de andre, siger Hanne Kock med et smil – Men når vi er de første, er de nødt til at sætte plakaterne ret langt op i lygtepælene, fordi der skal være mindst 2,4 m fra plakatens underkant til jordoverfladen.

For nogle år siden foreslog SF i Rebild Byråd, at det kun skulle være tilladt at sætte plakater op på de plakatstandere, som kommunen stillede til rådighed – typisk uden for de tre rådhuse. Argumentet var, at det ville skåne miljøet både ved at spare på plakatpapir, plakatplader og også benzin, hvis alle partier og lister ikke skulle køre rundt efter hinanden for at sætte deres plakater op. Forslaget fik ikke flertal i Byrådet.

– Og det var udmærket, at det forslag faldt, lyder det fra Hanne Kock. – For plakater er en naturlig del af en valgkamp.

Plakatopsætning 2

Del artiklen:

You may also like...

1 Response

  1. Vivi Hensel siger:

    For en gangs skyld helt enig med Enhedslisten, synd byrådet ikke var det samme. Sikke et spild af ressourcer, jeg påvirkes i hvert fald ikke af plakaterne. Hvis overhovedet så negativt på grund af spildet. Min valg er truffet uanset antallet af plakater.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *