Månedens bog: Tove Ditlevsens Barndommens gade – signeret eksemplar

Del artiklen:
image_print

Tove Ditlevsen + Bogby

I rebildnetavis’ serie ”Månedens bog” har Birgit Møller Sørensen fra Bogby9520 valgt bogen ”Barndommens gade” af Tove Ditlevsen. Bogby9520 er så heldig at have et signeret eksemplar af 1. udgaven.

Tove Ditlevsen blev hurtigt anerkendt af det store publikum. Hendes debut-digtsamling:” Pigesind” vakte stor opmærksomhed i 1939 og ligeledes de følgende romaner: ” fra 1941 – ”Barndommens gade” fra 1943 og ”For barnets skyld” fra 1946.

”Barndommens gade” er vel hendes mest kendte værk.

Bogby9520’s eksemplar af ”Barndommens gade” er i 3. opl. 1943, samme år, som den blev udgivet, og der står i den, at den nu er trykt i 4.000 eksemplarer. Og det er meget for en ny og ung forfatter på det tidspunkt. Boten er jo siden blevet optrykt mange gange.

Den blev filmatiseret i 1986, og Anne Linnet satte samme år musik til flere af hendes digte. Hendes digt ”Barndommens gade ” blev trykt i digtsamlingen ”Lille Verden” allerede i 1942, altså før romanen af samme navn blev skrevet.

Signeret eksemplar i Bogby9520

Bogby9520 har et signeret eksemplaf af forfatterens ”Barndommens gade”. 3. opl. 1943 til salg. Omslag med enkelte brugsspor, men rimelig pæn.. Omslaget er i farver og tegnet af Arne Ungermann.

Pris i Bogby-Butikken 100,- kr. (På grund af signaturen).

Tove Ditlevsen har gennem årene bevaret taget i publikum på tværs af generationer og samfundsklasser. Medvirkende hertil har givetvis været hendes ukunstlede tone og stil.

Der kan selvfølgelig findes flere titler af Tove Ditlevsen i Bogby-Butikken, KOM OG KIG…

Tove Ditlevsen. Signatur+omslag

Tove Ditlevsens liv

Tove Ditlevsen voksede op på Vesterbro. Det var et kvarter med stor arbejdsløshed og fattigdom, præget af den verdensomspændende økonomiske krise. Det var med til at forme hende. Som forfatter var hun loyal mod sit ophav og talte de svages sag.

Personligt hungrede hun livet igennem efter anerkendelse og en højere position i samfundet, og angsten for ikke at slå til fulgte hende livet igennem. Ægteskabet med den 30 år ældre redaktør Viggo F. Møller i 1940 blev adgangsbillet til de akademiske kredse, men ægteskabet holdt kun et par år. I 1942 giftede Tove Ditlevsen sig med den jævnaldrende polit. studerende Ebbe Munk. De fik datteren Helle. Ægteskabet varede til 1945, hvor hun mødte lægen Carl T. Ryberg, som hun giftede sig med. De fik i 1946 sønnen Michael, og samme år adopterede Tove Ditlevsen Carl T. Rybergs datter Trine.

Under ægteskabet med Carl T. Ryberg udviklede Tove Ditlevsen et alkohol- og pillemisbrug og blev i 1949 indlagt på et psykiatrisk hospital. Ægteskabet sluttede i 1950, og i 1951 indgik Tove Ditlevsen sit fjerde og sidste ægteskab med embedsmanden og senere chefredaktør på Ekstra Bladet Victor Andreasen. De fik i 1954 sønnen Peter, men i slutningen af 1950’erne faldt Tove Ditlevsen tilbage i alkohol- og pillemisbrug og gennem 1960’erne og 1970’erne var hun flere gange indlagt på psykiatriske hospitaler. I 1973 ophørte ægteskabet og tre år senere i 1976 begik Tove Ditlevsen selvmord.

I Bogby-butikken i Skørping kan man være heldig både at finde førsteudgaver, signerede udgaver, dedikerede udgaver, spændende bibliofile småtryk samt bøger inden for alle genrer, spændende historie og lækre koge- og havebøger og især rigtig, rigtig mange skønlitterære bøger, både krimi, spænding og almindelige romaner, digte og noveller   af gamle som nye forfattere. Bøgerne koster fra 10,- kr. og opefter.

Bogby 2

Del artiklen:

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *