Venstres byrådsgruppe i Rebild sprængt

Del artiklen:
image_print

Gert Fischer (V) (foto Rebild Kommune)

Fire ud af Venstres syv byrådsmedlemmer – Søren Konnerup, Anders Norup, Jeanette Sagan og Peter Bak – har meldt sig ud af partiet og fortsætter som løsgængere. Hovedårsagen til det drastiske skridt hedder Gert Fischer, Venstres gruppeformand i Byrådet.

Søren Konnerup, som er i gang med sin tredje periode som byrådsmedlem, forklarer de fires udmeldelse således:

– Baggrunden for vores udmeldelse er summen af flere forhold. Det er både et spørgsmål om, at vi ofte ikke har kunnet stå inde for den politiske linje, der er lagt i Venstre-gruppen – f.eks. hvem i Byrådet vi skal samarbejde med -, og så en vurdering af, at Gert Fischer som borgmesterkandidat ikke vil være i stand til at samle partiet i en kommende valgkamp.

Han henviser til, at et internt borgmesterudvalg, som det sidste halve års tid har arbejdet med at finde en borgmesterkandidat, ikke har villet pege på Gert Fischer. Det samme gælder for 5 ud af Venstres 7 byrådsmedlemmer. Desuden er der et flertal i Venstres Kommuneforening i Rebild, som heller ikke har villet pege på Gert Fischer.

– Nu nærmer vi os et tidspunkt, hvor vi skal stå last og brast med den spidskandidat, som skal stå i spidsen for vores valgkamp forud for næste års kommunalvalg, siger Søren Konnerup. – Og det har vi ikke lige kunnet se, der var mulighed for med Gert som spidskandidat.

Søren Konnerup (foto Rebild Kommune)

Og han tilføjer:

– Og så må jeg sige, at hvis det bare gælder om på kortest muligt tid at få skrabet de fleste medlemmer til sig til et opstillingsmøde for at blive valgt til bormesterkandidat, er det ikke en måde at gøre det på.

Men han understreger, at det selvfølgelig er de demokratiske vilkår, der gælder i Venstre, og pointerer kraftigt, at han på ingen måde anfægter Gert Fischers ret til at stille op som borgmesterkandidat.

– Vi synes måske bare, at Gert – af respekt for partiet, for holdet og for de tilbagemeldinger, der er kommet flere steder fra internt – også burde være interesseret i, at Venstre stiller med en borgmesterkandidat, der kan samle partiet.

Tre politikere, som nu har meldt sig ud af Venstre: Anders Norup, Jeanette Sagan og Peter Bak (foto Rebild Kommune). De tilbageværende medlemmer af Venstres byrådsgruppe er, foruden Gert Fischer, Ole Frederiksen og Thomas Simoni.

Måske et nyt parti

Hvordan det fremtidige politiske arbejde i Byrådet skal forme sig for de fire, der nu har forladt Venstre, har de ikke haft tid til at tage stilling til endnu.

– Vi har stort set ikke bestilt andet de sidste par uger end at forsøge at løse den her knude, så vi har ikke en fiks og færdig køreplan for fremtiden, siger Søren Konnerup. – Men det kunne da sagtens være, at vi danner et nyt parti eller en gruppe, som kan blive en platform for det fortsatte politiske arbejde i Byrådet frem til næste kommunalvalg.

Om han selv stiller op til det valg, har han ikke gjort op endnu, da der også er nogle arbejdsmæssige forhold, som vil spille en rolle for hans beslutning.

Del artiklen:

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *