– Unge kan hjælpe ældre med IT

Del artiklen:
image_print

 

 

Digital post. Tegninger (2)

Forslag fra Enhedslisten om, at Rebild Kommune opretter praktikforløb til unge, som skal hjælpe ældre med at håndtere digital post.

På seneste byrådsmøde foreslog Bitt Juul Jensen (Ø), at Rebild Kommune indleder et samarbejde med Tech College Aalborg om, at unge, der mangler praktikplads, kan få et praktikforløb i Rebild Kommune med det formål at hjælpe ældre med at anvende digital post.

– På den ene side er der rigtigt mange ældre, der har problemer med digital post. På den anden side har vi unge, der har svært ved at få praktikpladser. Ved at tilbyde de unge et praktikforløb slår vi to fluer med ét smæk, sagde Bitt Juul Jensen.

Bitt Juul Jensen, Enhedslisten

 

Forslaget fik opbakning fra Den Sociale Fælleslistes Allan Busk:

Det er et rigtigt godt forslag. Vi skal oprette alle de arbejdspladser, der overhovedet kan lade sig gøre.

Allan Busk, Den Sociale Fællesliste

 

Rasmus Rask (Den Sociale Fællesliste) supplerede:

– Det vil også være positivt, hvis et sådant samarbejde kan medvirke til skabe et bedre socialt fællesskab mellem generationerne.

Jeanette Sagan (V) gjorde opmærksom på, at der er allerede er et arbejde i gang fra bl.a. Ældrerådets side, hvor frivillige underviser ældre med at bruge digital post.

– Men jeg vil foreslå, at de unge, der mangler praktikplads, beder deres skoler henvende sig til vores forvaltning.

Jeanette Sagan, Venstre

 

Henrik Christensen (S), formand for Arbejdsmarkedsudvalget, var positiv over for Enhedslistens forslag, men sagde:

– Vi kan ikke sidde her på et byrådsmøde og lave et konkret forslag. Derfor foreslår jeg, at vi tager spørgsmålet op i Arbejdsmarkedsudvalget og derefter præsenterer et forslag for Byrådet, hvis vi kan strikke noget sammen på en fornuftig måde. Vi skal også nærmere have undersøgt behovet for og lysten til IT-undervisning hos både de ældre og unge.

Og det forslag nikkede alle partier og lister til.

Del artiklen:

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *