Togstop: Åbent brev til transportministeren

Del artiklen:
image_print

Skørping og Støvring Station

I et åbent brev til transportminister Magnus Heunicke (S) og Folketingets Transportudvalg argumenterer borgmester Leon Sebbelin (R), de to socialdemokratiske folketingsmedlemmer Flemming Møller Mortensen og Bjarne Laustsen samt folketingskandidat Per Bisgaard (V), for at det ordinære IC-tog også i fremtiden skal stoppe i både Skørping og Støvring.

I brevet anfører de fire politikere, at togstop i begge byer er ”..med til at binde kommunen og landsdelen sammen og gøre Støvring og Skørping til attraktive pendlerbyer..”.

Desuden argumenteres der for, at den af byerne, der i givet fald vil miste sit nuværende togstop, udsættes for en ”en forringelse af byens værdi som bopælssted”. Desuden forudses det i det åbne brev, at flere borgere vil kompensere for en dårligere togbetjening ved at anskaffe sig (endnu) en bil, hvilket vil reducere togenes passagerantal – begge dele til skade for natur og miljø.

Endeligt angives det i brevet, at en reduktion af de nuværende to togstop til kun ét enkelt vil ”..bidrage til en tendens til affolkning af Danmarks landområder og en øget centrering af befolkningen i landets større byer”.

Leon Sebbelin understreger, at stop i begge byer ikke vil påvirke den kommende timemodel, idet der fortsat vil være en hurtig forbindelse mellem Aalborg og Aarhus.

På spørgsmålet om, hvorfor det netop er de pågældende to folketingsmedlemmer fra Socialdemokratiet og folketingskandidaten fra Venstre, der er medunderskrivere på det åbne brev, svarer Leon Sebbelin:

– Jeg har valgt at tage kontakt med de to lokalt boende socialdemokratiske folketingsmedlemmer og Venstres kandidat i Himmerlandskredsen. Jeg kunne naturligvis godt have kontaktet flere end dem, men jo flere der skal med, jo større koordineringsarbejde bliver der.

Rebild Kommune har lagt både det åbne brev og en video med de fire politikere og deres argumenter kommunens Facebookside: https://www.facebook.com/rebildkommune

Togskilte. Skørping Støvring (2)

Del artiklen:

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *