Rebild Kommune – nu med borgerrådgiver

Del artiklen:
image_print

Borgerrådgiver Camilla Donslund

Økonomiudvalget har ansat Camilla Donslund i en nyoprettet stilling som borgerrådgiver. Hun er 35 år, jurist og kommer fra en stilling som anklager hos Statsadvokaten i Viborg.

Den nye borgerrådgiver har fra jobbet som anklager erfaring med at vejlede borgere om klagemuligheder og med at forstå afgørelser.

– Jeg glæder mig til at komme i gang med at skabe bedre dialog mellem kommune og borgere, siger Camilla Donslund i en pressemeddelelse fra Rebild Kommune. – Det bliver ikke mig, borgerne skal kontakte for at få startet en sagsbehandling – det går af de helt almindelige kanaler. Men det er til gengæld min opgave at hjælpe og vejlede borgere, som føler, at de er kommet i klemme i systemet. Det betyder selvfølgelig også, at jeg skal hjælpe, når en borger ønsker at anke sin sag.

Borgmester Leon Sebbelin (RV) supplerer:

– Borgerrådgiveren er uafhængig af forvaltningen og skal fungere som en uvildig funktion. Forhåbentlig betyder ansættelsen, at vi får færre sager, der går i hårdknude. Vi forventer også, at borgerrådgiveren kan medvirke til, at kommunen bliver endnu bedre til af lære af de sager, hvor der begås fejl. Håbet er, at vi i det lange løb får mere tilfredse borgere.

Oprettelsen af en stilling som borgerrådgiver blev oprindeligt foreslået af Den Sociale Fællesliste, og i budgettet for 2015 afsatte Byrådet det nødvendige beløb til ansættelsen af rådgiveren.

Den model for borgerrådgiverens tilknytning til det øvrige administrative og politiske system, som Økonomiudvalget har valgt, indebærer, at rådgiveren ansættes og afskediges af Økonomiudvalget Men hun placeres i en selvstændig enhed uden for den øvrige administrative organisation for at kunne fungere som en uvildig garant for borgerens retssikkerhed.

Allerede i 2007 foreslog Handicaprådet i øvrigt, at der blev oprettet en stilling som borgerrådgiver i Rebild Kommune. Forslaget blev behandlet i Byrådet, men kun SF, Konservative og to af Venstres byrådsmedlemmer kunne tilslutte sig forslaget. Den daværende borgmester, Anny Winther (V), troede ikke, at en borgerrådgiver ville kunne gøre det bedre, for – som hun bla. sagde til DR-Nordjylland – hver eneste gang, der træffes en afgørelse, tager den enkelte medarbejder virkelig hånd om retssikkerheden.

Del artiklen:

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *