Ny liste i Byrådet

Del artiklen:
image_print

Fra venstre: Anders Norup, Jeanette Sagan, Søren Konnerup og Peter Bak (fotos Rebild Kommune)

De fire udbrydere fra Venstre – Anders Norup, Jeannette Sagan, Søren Konnerup og Peter Bak – har nu dannet deres egen liste i byrådet i Rebild. Den har fået navnet Rebildlisten

De fire byrådspolitikere valgte d. 12. maj at melde sig ud af Venstre og i første omgang blive løsgængere. Baggrunden for udmeldelserne har Søren Konnerup tidligere fortalt om i rebildnetavis.dk: Dels at de ofte ikke har kunnet stå inde for den politiske linje, der har været lagt i Venstregruppen, og dels, at de har vurderet, at Gert Fischer som borgmesterkandidat ikke ville være i stand til at samle partiet i en kommende kommunal valgkamp.

På Facebook kan man finde Rebildlistens nyetablerede side, som et halvt hundrede allerede har ”liked”. Bemærkelsesværdigt er det, at den tidligere formand for Venstre i Rebild Kommune, Niels Juel, i en kommentar på siden giver sin ”stærkest mulige opbakning” til listen.

Borgerligt, liberalt menneskesyn

Som gruppeformand for Rebildlisten er valgt Anders Norup, formand for Børne- og ungdomsudvalget.

– Hvor vil I placere jer politisk i et byråd, hvor der i forvejen er hele 10 partier/lister, og som dermed nok er det byråd i hele landet, der har de fleste partier/lister siddende i forhold til antallet af byrådsstole, Anders Norup?

– Vi er en liste, som grundlæggende bygger på et borgerligt, liberalt menneskesyn, understreger han. – Vi skal nu i gang med at opbygge en organisation og udarbejde et program, som vil blive præsenteret på en stiftende generalforsamling til efteråret.

Anders Norup (foto Bertil Mortensen)

Dermed står det også klart, at Rebildlisten vil opstille til kommunalvalget i november 2017.

Den ny liste sendte en pressemeddelelse ud om, at de fire havde besluttet at danne Rebildlisten, umiddelbart efter, at det i går aftes blev klart, at Gert Fischer på et opstillingsmøde i Venstre blev valgt som partiets borgmesterkandidat med 56 stemmer for og 33, der undlod at stemme. På spørgsmålet om, hvorvidt tidspunktet for udsendelsen af pressemeddelelsen var tilfældigt, er svaret fra Anders Norup nej.

– Vi ville vente og se, hvilken beslutning der blev taget på opstillingsmødet. Og da der blev truffet den beslutning, der blev, havde vi så også truffet vores.

I pressemeddelelsen formulerer listen sine overordnede mål:

”Med udgangspunkt i troværdighed, tillid og samarbejdsvilje vil vi fortsætte vores arbejde i Byrådet, og vi ser frem til at gøre vores indflydelse gældende til de kommende budgetforhandlinger, hvor faglig og økonomisk bæredygtighed vil være det grundlæggende princip.”

Parat til at fortsætte som formand

I modsætning til en borgmester, som – når han/hun først er valgt på et nyt byråds konstituerende møde -ikke kan afsættes i den fireårige periode, et byråd sidder, kan det godt ske for udvalgsformænd.

– Om det bliver aktuelt for mig som formand for Børne- og ungdomsudvalget, ved jeg ikke. Men jeg er parat til at fortsætte, siger Anders Norup.

Faktaboks 1

REBILDLISTENS BYRÅDSMEDLEMMER (med deres personlige stemmetal ved kommunalvalget i 2013 i parentes)

Anders Norup, medlem af Børne- og ungdomsudvalget (formand) – (298)

Søren Konnerup, medlem af Kultur- og fritidsudvalget (næstformand) og Arbejdsmarkedsudvalget (næstformand) – (265)

Peter Bak, Medlem af Børne- og ungdomsudvalget og Kultur- og fritidsudvalget – (238)

Jeanette Sagan, Medlem af Økonomiudvalget og Sundhedsudvalget (næstformand) – (224)

Faktaboks 2

PARTIER/LISTER I REBILD BYRÅD (antal mandater i parentes)

Venstre (3)

Socialdemokraterne (4)

Den Sociale Fællesliste (3)

Dansk Folkeparti (2)

Radikale (3)

Oplandslisten (1)

Konservative (2) SF (1)

Enhedslisten (1)

Jeppe Ugilt (løsgænger)

og nu også Rebildlisten (4)

Det er ikke første gang i denne byrådsperiode, at et parti/liste er blevet sprængt. Et par dage efter kommunalvalget i 2013 meddelte Jeppe Ugilt, at han meldte sig ud af Oplandslisten, som han netop var blevet valgt for, og blev løsgænger.

 

Del artiklen:

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *