Endnu en chef stopper i Rebild Kommune

Del artiklen:
image_print

(foto Bertil Mortensen)

 

Rebild Kommune skriver i en pressemeddelelse i dag, at Lars Peter Schou – Rebild Kommunes direktør for Natur og Miljø, Plan, Byg og Vej, Borgerservice, Kultur og Fritid samt IT og digitalisering – fratræder sin stilling med øjeblikkelig virkning efter indgåelsen af en fratrædelsesaftale ”i gensidig forståelse”.

Fratrædelsen af Lars Peter Schou er den seneste af en lang række af udskiftninger af chefer i Rebild Kommune. Nogle er blevet afskediget, andre er gået selv. Uden at have et sikkert videnskabeligt sammenligningsgrundlag er det rebildnetavis’ vurdering, at Rebild er den kommune i Nordjylland – måske endda i hele landet – hvor der i forhold til forvaltningens størrelse er sket den største udskiftning af chefer i de senere år.

Lars Peter Schous fratrædelse betyder, at Teknik- og miljøforvaltningens chefkontorer på godt en måned har været udsat for en veritabel åreladning. I februar måned blev den ene af forvaltningens to centerchefer, Bo Lodbjerg, afskediget, og den anden – Per Schriver – har sagt sin stilling op pr. 1. april for at tiltræde et job som kontorchef i Miljøministeriet.

I pressemeddelelsen siger kommunaldirektør Jes Lunde:

Jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige Lars tak for mange års stor indsats for Rebild Kommune.

Susy Lauesen, der er chef for HR og Udvikling, er indtil videre konstitueret som direktør for Teknik- og miljøforvaltningens to centre, mens direktør Ulrik Andersen vil fungere som direktør for Center Kultur og Fritid. Direktør Anne Krøjer tager foreløbigt direktøransvaret for Center It og Digitalisering, mens kommunaldirektøren midlertidigt tager sig af Fællescenter Sekretariat.

Del artiklen:

You may also like...

2 Responses

  1. Erik Schuldt siger:

    Så dukker nyheden om endnu en chef der “forlader” Rebild Kommune op i alle medier. Man tænker “Det kan da ikke blive ved…hvad er der galt?” Og set ud fra en uoplyst borgervinkel kunne der være følgende – meget kortfattede – grunde til at de mange chefer forsvinder ud i universet. 1. De folkevalgte politikere blander sig for meget i embedsværkets arbejde og beslutninger. 2. Arbejdsklimaet i forvaltningerne er dårligt. Måske evner den øverste ledelse ikke at skabe fundamentet for det gode samarbejde på chef-niveau. 3. rekrutteringen af nye chefer er ikke tilstrækkelig kompetent.
    Følgerne af gennemtrækket på chefgangene i Rebild Kommune må nødvendigvis være usikker forvaltning og et dårligt arbejdsmiljø i hele forvaltningen…særdeles utilfredsstillende for medarbejderne, for politikerne og endeligt også for borgerne. Hvis man – som gangske almindelig borger – engagerer sig i at medvirke til at Rebild Kommune skal være et godt sted at leve i, og vær en attraktiv bosætningskommune – så er det sk… frustrerende gentagende gange at kunne læse at nu er der igen bøvl i Rebild Kommune….det er ikke befordrende for omdømmet hos dem der overvejer at forgylde udkants-Danmark med deres tilstedeværelse….SÅ NU MÅ I TAGE JER SAMMEN DEROVRE PÅ RÅDHUSET!

  2. Thøger Elmelund Kristensen siger:

    Et sygt politisk miljø kræver endnu en gang sine ofre. Imens må borgerne endnu en gang regne med en periode, hvor forvaltningen er lagt ned og hvor en mistillids-kultur åbenbart er den foretrukne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *