Drøn på – første spadestik

Del artiklen:
image_print

Første spadestik af elevrådsformand Caroline, som dernæst overrækker spaden til næstformand Mikkel, som får æren af at foretage andet spadestik (foto Bertil Mortensen)

Første og andet spadestik til Skørping Skoles ambitiøse skolegårdsprojekt ”Drøn på” er taget.

Visionen for projektet ”Drøn på” defineres i skolens projektmateriale således: Visionen for opgaven er at styrke glæden ved bevægelse. Vi vil skabe et stimulerende fysisk miljø, der understøtter den udendørs leg og læring på Skørping Skole. Et nyt skolegårdsmiljø som fletter skov og skole sammen til et kæmpe aktiv for både elever, lærere og lokalområdet”.

Og det var dette nye skolegårdsmiljø eller aktivitetsområde, som der blev taget hul på, da første spadestik blev taget i går.

Første og andet spadestik

Det var elevrådsformand Caroline Thrysøe og næstformand Mikkel Bach, som håndterede den ny, blankpolerede spade.

Selvom Caroline Thrysøe som 9. klasseelev kun selv har lidt over ½ år tilbage på skolen, glæder hun sig over, at der nu kommer et inspirerende skolegårdsmiljø.

– Da vi var helt små, tænkte vi ikke så meget over, at der ikke er så mange legeredskaber i skolegården i forhold til de fleste andre skoler, for vi havde jo skoven, siger hun. – Men eleverne i de større klasser har ikke så mange aktivitetsmuligheder udover at spille fodbold og basketball.

Hun peger på, at der allerede er sket noget efter bygningen af skaterbanen ”Forest Bump”, fordi der er en del af de ældre elever, som er begyndt at bruge den.

Taler og kager

Skoleleder Peter Hansen bød velkommen til de mange elever og medarbejdere, og formanden for kommunens Børne- og ungdomsudvalg Anders Norup roste i sin tale Skørping Skole for skolegårdsinitiativet.

– Jeg kan ikke stå her og sige, at Rebild Kommune har lagt en masse penge i projektet. Den ære tilkommer fuldt ud Skørping Skole selv, sagde han. – Og jeg vil udtrykke min uforbeholdne anerkendelse af det store arbejde, I har lagt i projektet.

Efter spadestikkene var der kager til alle, og kagebordene blev udsat for et frontalangreb fra børnene – og de voksne.

Før og efter fotos af kagebordet (foto Bertil Mortensen)

Skov-loop og stationer

Centralt i hele projektet står det såkaldte ”skov-loop”, som er en slangeagtig trækonstruktion, der skal omkranse og gennemløbe hele aktivitetsområdet. Konstruktionen tager flere forskellige former undervejs. f.eks. som bænke, balancebomme og tribune. På dens vej igennem området placeres der 13 forskellige ”stationer”, hvor der kan foregå forskellige aktiviteter.

Illustration fra projektbeskrivelsen (MIST + grassat, arkitektfirma i Århus

Stationerne består bl.a. af et udendørs undervisningslokale formet som en cirkulær miniarena, et stort klatrenet, klatrestiger, som kan bruges til udendørs fitness, en skovcafé og den allerede etablerede skaterbane ”Forest Bump”.

Udvalgt blandt mange

Skørping Skoles projekt er sammen med 6 andre skoler i landet blevet udvalgt blandt 106 skoler. For udvælgelsen har stået Lokale- og Anlægsfonden, Realdania og Kræftens Bekæmpelse. Med udvælgelsen er der fulgt 2 mio kr. med til at realisere projektet, hvis første fase er budgetteret til at koste 4 mio. Skolen bidrager selv med de resterende 2 mio.

Skaterbanen allerede i brug

At sige, at det var projektets første spadestik, der blev taget i går, er dog ikke helt rigtigt, for allerede i juni tyvstartede skolen på projektet, da ”Forest Bump” – skater-, rulleskøjte- og BMX banen – blev indviet. Men nu går det altså løs for alvor indtil jul, hvor projektet forventes færdigt.

(foto Bertil Mortensen)

Læs hele projektbeskrivelsen på:

https://www.skoerpingskole.dk/Infoweb/indhold/Dr%C3%B8n%20p%C3%A5%20skoleg%C3%A5rden/Dr%C3%B8n%20p%C3%A5%20Skoleg%C3%A5rden%20-%20projektet.pdf

 

 

Del artiklen:

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *