Stor oplevelse i vente

Del artiklen:
image_print
Fornemt besøg på Kulturstationen

 

Herning Kirkes Drengekor

Lørdag den 6. december er der lagt op til en stor oplevelse, når Herning Kirkes Drengekor kommer til Skørping og giver julekoncert i Festsalen på KulturStationen.

Drengekoret er kendt viden om og giver årligt omkring 25 koncerter både herhjemme og i udlandet.

Koret har de seneste år været på adskillige turneer i Europa og USA med koncerter i bl.a. Sct. Pauls Cathedral i London, Notre Dame i Paris, Washington National Cathedral og Berliner Dom.

Koret har Mads Bille som dirigent, og akkompagnatør er Kristian Marius Andersen, af mange kendt som Tangentspilleren.

Herning Kirkes Drengekor blev stiftet i 1949 og hører til blandt Danmarks ældste drenge- mandskor. Koret har siden 1984 været ledet af Mads Bille.

Koret består af omkring 45 drenge og unge mænd, som næsten alle har været medlem af koret, siden de i 8-9 års alderen blev optaget i korets forskole. Sideløbende med arbejdet i koret får medlemmerne undervisning i solosang og hørelære på Den Jyske Sangskole.
Koret synger et stort og afvekslende repertoire spændende fra gregoriansk sang op til værker, som er skrevet til koret. Ved korets kirkekoncerter og musikgudstjenester afpasses indholdet altid efter tidspunktet på kirkeåret.
En kirkemusikaften i adventstiden vil altid rumme musik, som knytter sig til advents- og juletiden. Der veksles imellem kendte og mindre kendte værker – korsang, solosang og orgelmusik.

Arrangører af koncerten den 6. december er Skørping Borgerforening, Seniorbiografen og Menighedsrådene i Skørping Fræer.

Billetter kan købes på www.himmerlandsbilletten.dk eller på bibliotekerne i Rebild Kommune.

Som optakt til julekoncerten vises dokumentarfilmen ”En stemme for livet” om Herning Kirkes Drengekor, og denne film vises ved tre særskilte arrangementer i november – henholdsvis i Kirken i Kino, i Skørping Borgerforening ved et adventsarrangement og i Seniorbiografen.

Se nærmere omtale på Skørping Borgerforenings hjemmeside www.skoerpingborgerforening.dk

Del artiklen:

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *