Amatørerne indtager Rebild

Del artiklen:
image_print

To af de danske ryttere (foto Uggi Kaldan / Danmarks Cykle Union )

2000 amatørryttere fra alle klodens kontinenter træder på søndag ind på ”den store scene” i det hidtil største amatørverdensmesterskab i landevejscykling. En del af den store scene befinder sig i Rebild Kommune. Og det lokale erhvervsliv nyder også godt af det store arrangement.

Omkring 2000 cykelryttere fra 48 lande fra hele verden ruller på søndag gennem Rebild Kommune. Start og mål er i Aalborg, men en stor del af de to ruter er henlagt til kommunen. Et af Himmerlands legendariske ”bjerge” – Hulvejen ved Rebild – udgør en del af begge løbsruter (se kort nedenfor).

Søndagens to ruter (rød streg), som begge løber gennem Rebild Kommune. Den korteste tv er på 115 km, den længste th på 165 km. Ryttere over 60 år kører den korte, de øvrige den lange

Et felt bestående af 2000 ryttere lyder voldsomt stort, når man sammenligner med de cykelløb, man kender fra TV. Rytterne bliver da heller ikke sendt afsted på én gang, men i grupper opdelt efter rytternes alder.

Så modsat traditionelle cykelløb, hvor tilskuerne kun har få sekunder til at se feltet tordne forbi, vil der være noget at se på i de par timer, det tager for alle deltagerne at passere.

Et af de steder på ruten, hvor tilskuerne har den bedste chance for at opleve de svedende ryttere knokle, er på toppen af Rebild Bakker. Men også andre steder i kommunen kan man – som det fremgår af kortene – se rytterne køre forbi.

Aktiviteter på toppen af bakkerne

Aktiviteterne starter allerede kl. 9.00 på P-pladsen på toppen af bakkerne med gratis kaffe og rundstykker til de første 200 tilskuere, og derefter går det slag i slag med en række forskellige aktiviteter for både børn og voksne.

Fra torsdagens VM i enkeltstart i og omkring Hobro

Ikke bare noget, man melder sig til

Langt hovedparten af feltets ryttere er udlændinge. Kun 250 af dem er danske. Og det er ikke sådan, at man – hvis man på søndag føler, at man har ”gode ben” – bare kan melde sig til løbet. De danske ryttere er udtaget efter et kvalifikationsløb, som fandt sted i maj i København, og de andre nationers deltagere er fundet på samme måde. Så tilskuerne kan se frem til at se nogle af de bedste amatørryttere i verden.

Lokal afsmitning

Løbet sætter også lokale aftryk. Mike Sthyr fra Comwell Sport Rebild Bakker fortæller, at hotellet har mange af løbsdeltagerne fra flere forskellige lande indlogeret, og at der er en rigtig god stemning blandt rytterne på hotellet.

– Det har været rigtigt gavnligt for os, men det er også positivt for hele området, at der er et arrangement som det her, siger han.

Også de to lokale cykelhandlere melder om stor travlhed.

– Vi har haft kunder fra hele verden. Og vi kan virkeligt mærke, at der er tale om ryttere, som ved, hvad de har med at gøre. Deres cykler er topmodeller, siger Frode Nielsen, indehaver af Skørping Cykler.

Byens anden cykelhandler, Hasse Kristensen fra Rold Skov Cykel Shop, peger på, at mange ryttere også aflægger butikken et besøg for at se, hvad en dansk cykelhandel kan byde på.

– Vi fungerer i de her dage også som en slags turistattraktion, siger han med et smil.

Vejen midlertidigt spærret

Man skal være opmærksom på, at Rebildvej er afspærret for almindelig trafik fra kl. 10.20 til kl. 12.30, mens de mange ryttere passerer.

Fra torsdagens VM i enkeltstart

Del artiklen:

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *