Tilfredshed med fremmøde på roadtrip om plan- og klimastrategi

Del artiklen:
image_print

Byrådspolitikernes roadtrip om kommunens Plan- og klimastrategi nåede i går til Skørping. De var godt tilfredse med fremmødet og med de input, de fik fra borgerne.

Det kunne selvfølgeligt i teorien være de gratis hotdogs, som lokkede folk til centerområdet i Skørping, hvor byrådspolitikerne befandt sig for at debattere plan- og klimastrategi med borgerne. Der var da også godt gang i hotdogs’ene, men langt de fleste af hotdog-spiserne tog også en snak med byrådspolitikerne om, hvordan kommunen – med udgangspunkt i Plan- og klimastrategien – bør udvikle sig i fremtiden.

Byrådsmedlem Søren Søe (Oplandslisten) var meget tilfreds med fremmødet.

– Og vi har fået flere gode input og kommentarer fra borgerne. F.eks. omkring trafiksikkerhed og togstop i Skørping. Men også gode råd om kommunens ældremad.

– Det har vel ikke så meget at gøre med plan- og klimastrategi?

– Nej, men vi tager det hele med, når vi har lejligheden til at snakke med borgerne, siger Søren Søe.

Søren Søe, Oplandslisten

De øvrige, fremmødte byrådspolitikere, Mikkel Hoffmann (S), Morten Lem (S), Annette Søegaard (SF) og Leon Sebbelin (R) var også glade for, at mange borgere på trods af regnvejret havde lyst til at mødes med dem.

– Jeg synes, det er et rigtigt godt arrangement, siger Leon Sebbelin. – Vi er både blevet spurgt om konkrete forhold – f.eks. om asfaltbelægning o.l. – men også om mere generelle spørgsmål om den fremtidige udvikling i kommunen.

Hans Dall fra Skørping afleverede et papir med et konkret forslag til politikerne, nemlig hvad den såkaldte ”markedsplads” i Skørping (af nogle også kaldt ”cirkuspladsen”) kunne benyttes til.

Hans Dahl

– I stedet for nu at ligge som græsplæne, der kun bliver brugt nogle få gange om året til cirkus, salg af fyrværkeri og festteltet under byfesten, kunne man omdanne området til en lille park med rosen- og rhododendronbuske, enkelte træer, stier, bænke m.m., foreslår han.

– Men har Skørping behov for en park, når byen er omgivet af skov og natur?

– Ja, for det første vil det forskønne byen, og for det andet er det ikke alle – især de ældre – som lige kan tage en tur ud i skoven.

Markedspladsen i Skørping

Finn Nygaard fra Skørping gjorde opmærksom på de muligheder, der lå i byudvikling i den nordøstlige del af Skørping – i Fræer Purker mellem golfbanen og den nuværende, østlige bygrænse. Med skyldig hensyntagen til de eksisterende §3-områder og naturen i det hele taget mener han, at der godt kunne udstykkes nogle meget attraktive grunde i det område.

Finn Nygaard

Rundturen fortsætter i dag med stop i Støvring (Superbrugsen på Hobrovej kl. 16.00-18.00), og næste uge bliver det Øster Hornums, Haverslevs og Nøragers tur.

Plan og klima Skørping

Del artiklen:

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *