Go’e ben en fordel i Rold Skov

Del artiklen:
image_print

(foto Andreas Gudum, Pumphusefoto)

Når Rold24race – et 24 timers mountainbikeløb i Rold Skov – på lørdag kl. 12.00 skydes i gang , er det niende år i træk, det sker. 750 MTB-ryttere – kvinder og mænd, unge og ældre, slanke og korpulente – vil i løbet af et døgn tilsammen cykle 60.000 km på Naturstyrelsens arealer i Rold Skov.

Løbet køres i flere klasser, bla. 4-mandshold, 8-mandshold og soloryttere. Det gælder om at køre så mange omgange som muligt inden for de 24 timer. Start og mål er i skolegården på Skørping Skole. Ruten køres på en afvekslende og udfordrende – og indtil løbet skydes i gang også hemmelig – rundstrækning i Rold Skov.

Kun de to lokale klubber– Televom og Rold Skov MTB – som står for arrangementet, kender i sagens natur ruten.

– For at få lidt hjemmebanefordel, siger Svend Bråten fra stævneledelsen med et smil. – Nej, den egentlige grund er at give deltagerne lige vilkår, så de ryttere, der kommer langvejs fra, ikke stilles ringere end dem, der bor så tæt på ruten, at de ville have mulighed for at ”smugtræne” på den.

Loft på deltagerantallet

Der er så stor rift om pladserne i løbet, at arrangørerne sagtens kunne have flere end de 750 ryttere med. De mest populære klasser bliver udsolgt samme dag, der åbnes for tilmeldingen.

– Men det er meget vigtigt for os, at alle deltagerne får en supergod oplevelse med hjem, understreger Svend Bråten. – Det betyder, at vi ikke skal være så mange, at vi står i kø et eller andet sted for at komme frem. Og det er også afgørende for os, at vi bevarer hyggen omkring løbet, og at vi kan være inden for skolegårdens meget velegnede, fysiske rammer.

Rold24 5

(foto Andreas Gudum, Pumphusefoto)

Stort arbejde

Planlægningen af næste års løb er allerede i gang. Stævneledelsen, som består af 7 medlemmer fra Televom og Rold Skov MTB, har besluttet sig for datoen for løbet i 2016. Også indhentning af diverse tilladelser for at afvikle løbet skal foretages i god tid, ligesom man skal have valgt, hvem der skal lave maden til de 750 ryttere i de 24 timer, løbet varer.

De to cykelklubbers medlemmer kommer for alvor op i omdrejninger ca. 1 måned inden stævnet.

– Da det er 9. år, vi arrangerer løbet, har vi opnået en vis rutine i både forberedelse og afvikling, siger Svend Bråten. – Alt i alt er der 50-60 medlemmer fra de to cykelklubber involveret i arrangementet, og derudover har vi forsøgt at lægge så mange praktiske opgaver som muligt ud til lokale foreninger – rengøring af lokaler og toiletter, nedtagning af afmærkninger ude på ruten osv. På den måde får de også et tilskud til klubkassen.

Store oplevelser i vente

Arrangørerne lover, at der venter rytterne en stor oplevelse. De får mulighed for at udfordre sig selv fysisk og mentalt og samtidigt konkurrere både med og imod deres cykelkammerater.

Når mørket sænker sig, går løbet ind i en helt ny fase. Den mørke skov bliver i glimt lyst op af rytternes kraftige lygter, og det hele får karakter af et fascinerende lysshow.

Aftenstemning i stævneområdet (foto Andreas Gudum, Pumphusefoto)

Folkefest

Arrangørerne håber, at en masse tilskuere igen i år vil møde op opleve hele sceneriet omkring løbet.

– Ta´ ud i skoven og bak de lokale helte op, og vær med til at gøre løbet til en folkefest, lyder opfordringen fra arrangørerne.

Foruden at følge de hårdt kæmpende ryttere kan tilskuerne også studere udstillingerne af MTB-cykler hos en række cykelproducenter i skolegården.

Zonen, hvor holdene skifter rytter – undertiden under stor dramatik. Billedet er taget for 9 år siden, da løbet blev afholdt for første gang, og trafikken i skiftezonen var noget mere begrænset end i dag. (foto Andreas Gudum, Pumphusefoto)

Overskud til børn og unge

I forhold til andre motionsløb rundt omkring i landet er det billigt for rytterne at deltage. Alligevel er det lykkedes arrangørerne at skabe et overskud, hvoraf en del går til lokale klubber og foreninger, som arbejder med børn og unge. Sidste år blev der – ligesom det har været tilfældet de tidligere år – uddelt 25.000 kr. Det fik spejderne, triatlonklubben, taekwondoklubben, Familieteatret og klatreklubben glæde af.

Trætte kroppe masseres af studerende fra Fysioterapeutskolen i Aalborg (foto Andreas Gudum, Pumphusefoto)

Se mere om løbet på hjemmesiden: www.rold24race.dk

Del artiklen:

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *