Drømmen lever stadigvæk

Del artiklen:
image_print

Pavillon Cafeen (foto Bertil Mortensen)

Drømmen om en levedygtig café, der har åbent så godt som alle ugens dage, lever stadig hos folkene bag Pavillon Caféen i Skørping. Men lige i den nærmeste fremtid gælder det en række arrangementer i fredagenes ”Caféens kvarter”.

I Pavillon Caféen, som har til huse i pavillonen mellem Kinorevyen og Kulturstationen, får gæsterne de kommende fredage i ”Caféens kvarter” lejlighed til at møde mennesker, som hver har noget at fortælle og berette på baggrund af nogle af deres egne oplevelser og erfaringer.

”Caféens kvarter” de næste fire fredage

På fredag d. 21. november kl. 17.30 vil Thit Gaarskjær fortælle om sin tid som sprogofficer i Afghanistan under overskriften: “En pigesoldat, der taler pashto“. Hun har i to omgange været udsendt til landet.

Thit Gaarskjær (privatfoto)

Næste fredag, d. 27. november – også kl. 17.30 – vil Rikke Hedehus, som bor i Skørping, præsentere sin debutbog “Find glæden – du vælger selv dit mindset “. Der er en beretning om at leve med sklerose, som hun har gjort i 20 år. Hun har fravalgt forebyggende medicin og sidder ikke i kørestol. I caféen vil hun fortælle om bogens vej fra ide til udgivelse. Der er også mulighed for at købe et signeret eksemplar af bogen. Og hendes besøg i Pavillon Caféen kan næppe være mere aktuelt, for bogen udkommer dagen før, torsdag d. 26. november.

Rikke Hedehus (fra bogens omslag)

Lars Vestergaard fra Asylcenter Himmerland, som blandt flere andre asylcentre også driver børneasylscentret i det tidligere Hotel Rebild Park i Skørping, vil fredag d. 4. december kl. 17.30 og fortælle om centrets beboere og om livet og fremtidsperspektiverne for dets børn og unge.

Det tidligere Hotel Rebild Park, som nu er børneasylcenter (foto Bertil Mortensen)

Og endelig vil formanden for Aalborg Fotoklubfredag, Jens Houmann, d. 11. december møde op i cafèen og berette om de fotos, som allerede nu er udstillet i pavillonen, men også mere generelt om det at have fotografering som hobby.

Café-visionen

Pavillon Caféen søgte i 2014 Rebild Kommune om økonomisk støtte til et projekt, som gik ud på at udvide pavillonbygningen. Det sagde byrådspolitikerne dog nej til, men folkene i caféforeningen arbejder videre med en alternativ plan.

– Nu vil vi satse på i samarbejde med Kinorevyen og Kulturstationen at forbedre køkken-, garderobe- og toiletfaciliteterne, som alle tre parter har et stort behov for, siger formanden for foreningen Pavillon Caféen, Per Alstrup. – Hvis det projekt gennemføres, bliver det også muligt på sigt at få realiseret vores vision om en café, der har åben så godt som alle ugens dage.

Per Alstrup, formanden for foreningen Pavillon Cafeen (foto Bertil Mortensen)

Han forestiller sig, at det i første omgang er caféens frivillige stab, der på skift bemander caféen, men at det bliver muligt at beskæftige en lønnet medarbejder til at betjene gæsterne, når der er opnået en tilfredsstilende omsætning.

Indtil da fortsætter det nuværende koncept med at have åbent fredage fra kl. 16 til kl. 20, hvor caféen kan tilbyde drikkevarer af forskellig slags, men hvor det også er muligt at nyde en middag, hvis man bestiller den på forhånd. Og altså også at afholde ”Caféens kvarter”.

Del artiklen:

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *