Chance for danmarksmesterskab(er) til Rebild-klub

Del artiklen:
image_print

(privatfoto)

Når DM i duatlon for børn på lørdag for 4. gang i træk afvikles i Skørping, er der gode muligheder for, at nogle af de lokale deltagere ender på podiet.

Selvom mesterskabet arrangeres af Skørping Triatlon Klub, er der – som navnet duatlon kraftigt antyder – ”kun” tale om to discipliner ved mesterskabet, nemlig løb og cykling. Svømning, som er den tredje disciplin, når det drejer sig om triatlon, er ikke på programmet i duatlon-stævner. Men de unge sportsfolk er alligevel tre gange afsted under konkurrencen i en rækkefølge, der hedder: løb – cykling – løb.

Der kommer deltagere fra hele landet og konkurrerer i de forskellige aldersklasser. De yngste er 8-9 år og løber 1 km, cykler 5 km og afslutter med 1 km løb. Den ældste konkurrerer i ungdomsklasserne, som går fra 14 op til 19 år, med 3 km løb, 15 km cykling og 2 km løb til slut.

Hvis Skørping Triatlon Klub får en eller flere af deres duatleter på sejrskamlen på lørdag, vil det dog ikke være første gang. Det er sket 5 gange ved tidligere DM-stævner.

Publikumsvenlig skiftezone og løbsrute

Hvis publikum vil opleve den intense stemning, der er over løbet, er det en god ide at opholde sig ved skiftezonen foran Skørpinghallen. Her kan der opleves mindre dramaer, når deltagerne skifter fra løb til cykel og tilbage til løb igen.

Tilskuerne har i det hele taget mulighed for at følge godt med især i løbekonkurrencerne, fordi løbsruten er lagt på en rundstrækning ved Skørping Skole og Rebild Skovhusevej.

Cykelruten er afspærret for trafik under hele konkurrencen.

Starten for de yngste klasser ved sidste års DM-stævne (privatfoto)

Konkurrencen starter for de yngste klasser kl. 13.00. Men Christian Thordal fra triatlonklubben opfordrer til at komme allerede ½ time før selve starten.

– Det er fedt at se, hvordan deltagerne koncentrerer sig om at forberede sig, inden løbet skydes i gang, lyder det fra ham.

Mesterskabet finansieres dels af stævnets hovedsponser “Stark” og af en række mindre, lokale sponsorer, dels ved tilskud fra de lokale cykelløb, ”Skørping Rundt på cykel” og ”Rold24Race”.

Læs mere om Skørping Triatlon Klub i en tidligere artikel i rebildnetavis.dk – http://rebildnetavis.dk/?p=1289 – samt på triatlonklubbens hjemmeside http://www.skoerpingtri.dk/Skrping_Triatlon_Klub/Velkommen.html

Del artiklen:

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *