Sne, film og mesterskaber

Del artiklen:
image_print

 

Sneen er faldet i Rold Skov. Ikke så meget, at løjperne inde i skoven kan præpareres. Men sneen giver os her på rebildnetavis.dk en oplagt anledning til at vise fotograf Kjeld Thomsens stemningsfulde film om langrendsløb på løjperne i skoven – sammen med vores omtale af de Åbne Rold Skov Skimesterskaber.

Lars Wachmann fra Naturstyrelsen er manden, som vurderer, om der er sne nok til at præparere løjperne inde i Rold Skov.

– Der skal mere sne til, end man umiddelbart tror, fordi selv om der er 20-25 cm sne ude i det åbne land, vil der inde i selve skoven være et noget mindre lag, siger Lars Wachmann. – Vi vurderer løbende situationen, og hvis der er sne nok, og vejrudsigten ser fornuftig ud, starter vi maskinen, der præparerer løjperne. Men i første omgang nøjes jeg med at tromle eller præparere løjpen ved boldbanerne på Skørping Stadion. Og måske viser det sig muligt også at præparere løjpen bag skolen.

Men selvom sneen heller ikke lå metertyk forleden, lykkedes det alligevel Rold Skov Skiklub at afvikle de Åbne Rold Skov Mesterskaber, omend med en noget mindre deltagelse end sidste år.

Den forholdsvis beskedne deltagelse ved årets skimesterskaber forklarer en af løbets arrangører, Peter Bystrup fra Rold Skov Skiklub, således:

– Vi blev pga. de usikre vejrudsigter nødt til at annoncere skimesterskaberne kun én dag før løbets afvikling. Det var lige en kort nok frist. Sidste år var der 45 deltagere i 4 forskellige rækker, men dengang kunne vi også annoncere tidspunktet for mesterskaberne i god tid, fordi sneen lå længe i skoven.

På trods af det ultrakorte varsel havde 18 skientusiaster – ikke bare fra lokalområdet, men også fra København, Aalborg og Hadsund – fundet vej til ”Skørping Skistadion” ved Skørping Idrætscenter for at dyste i 60 minutter på den 1 ½ km lange rundstrækning.

Den lokale skiklub var ubeskeden nok til at sætte sig på mesterskabets tre første pladser. Vinder blev klubbens formand Mikael Jacobsen, med Claes Rehn og Heins Rye Madsen på de næste to pladser.

Links

Rold Skov Skiklubs hjemmeside http://www.roldskovskiklub.dk/velkommen

Fotograf Kjeld Thomsens hjemmeside www.kjeldthomsen.dk

Rold Skov Skilaugs hjemmeside http://www.roldskovskilaug.dk/, hvor man kan tilmelde sig et nyhedsbrev og få løbende informationer om sne- og løjpesituationen.

Del artiklen:

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *