Drop luftkasteller, fremlæg fakta og kom på sporet igen!

Del artiklen:
image_print

Arne Skou, Skørping, skriver: Til Borgmester og forvaltning i Rebild: Drop luftkasteller, fremlæg fakta og kom på sporet igen!

Igennem de seneste måneder har man kunnet iagttage at Borgmester og forvaltning i Rebild hver for sig har forsøgt at argumentere for fremtidige IC togstop i Støvring ud fra følgende argumenter: Borgmesteren mener at der er brug for stop i både Skørping og Støvring selv om alle andre end han selv anser det for urealistisk, og forvaltningen mener at den største by (Støvring, 6900 indbyggere) har mere brug for IC togstop end den mindre by (Skørping, 2800 indbyggere).

Det første argument er nu endeligt punkteret af aftalen mellem region og stat, hvori det hedder: ”DSB vil én gang i timen i hver retning betjene Skørping med IC tog. Dette stop kan ændres til Støvring, hvis . . .”

Det andet argument kræver en nærmere analyse: Siden nærbanens start i 2003 har det daglige passagertal på de 2 stationer ligget konstant på ca. 8-900 (Skørping) og 5-600 (Støvring). Analyserapporten fra 2004 viste endvidere IC passagertal på hhv. ca. 100 (Skørping) og ca. 50 (Støvring). Tallene viser altså at Støvring station kun i begrænset omfang benyttes til IC brug (dvs. destinationer uden for nærbanen), samt at væsentligt flere passagerer i det hele taget benytter Skørping station. Hertil kommer at man med lidt fornuftig brug af køreplaner kan minimere en evt. ventetid i Skørping for sydgående IC passager fra Støvring, mens det modsatte i sagens natur ikke kan lade sig gøre. Endelig skal man jo også tænke på Arden borgerne: Hvis de skal med tog til Skørping, så skal de efter Borgmester og forvaltningens mening så først tage til Støvring og herefter omstige til Aalborg Nærbane!

Altså: Giv os nogle bedre argumenter for Jeres synspunkter!

Med venlig hilsen

Arne Skou

Elisabethsvej 8, 9520 Skørping

Del artiklen:

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *