Red Barnet: Behov for flere indsamlere

Del artiklen:
image_print

(foto Anne-Sofie Helms/Red Barnet)

Ved sidste års landsindsamling blev der i Skørping-området samlet godt 22.000 kr. ind til Red Barnet. Det betegner indsamlingsleder Annette Jaquet som et meget flot resultat, men hun ser det meget gerne overgået søndag d. 6. september ved dette års indsamling til fordel for katastroferamte børn.

20 børn og voksne meldte sig sidste år som indsamlere til Red Barnet i Skørping-området og samlede omkring 22.000 ind i løbet af ca. tre timer.

– Det beløb var faktisk en ny rekord, fortæller indsamlingsleder Annette Jaquet. – Men med flere indsamlere kan resultatet i år blive endnu bedre.

Skørpingområdet dækker postnummer 9520. Sidste år var hele Skørping by for første gang dækket, og flere børn end tidligere fulgtes med deres forældre rundt på indsamlingsruterne, så man egentlig kan sige, at ”børn hjælper børn”. Men det kneb med indsamlere i den øvrige del af 9520-området.

– Der er flere, der allerede har meldt sig som indsamlere i år, fortæller Annette Jaquet. – Mange er gengangere, men der er heldigvis også flere nye, som vil gøre en indsats. Men vi har behov for, at endnu flere melder sig.

Børn fanget i katastrofer

I år samler Red Barnet ind til børn, som er fanget i katastrofer, f.eks. pga. tørke, orkaner og – som det skete tidligere på året i Nepal – pga. jordskælv.

I Nepal blev mange børn ofre for jordskælvet og fanget i en forfærdelig katastrofe. Men Red Barnet har arbejdet i Nepal i mange år og kunne derfor rykke ud med personale og livreddende nødhjælp umiddelbart efter jordskælvet. Organisationen uddelte presenninger, fødevarer, hygiejne-kits og oprettede beskyttede områder for børn.

Fra jordskælvet i Nepal tidligere på året (foto Wikimedia Commons, Punya)

Jonas Keiding Lindholm fra Red Barnet har over 15 års erfaring med katastrofehjælp og har selv arbejdet med jordskælvsforbederelse i Nepal.

– Det er ofte helt basale ting, der er brug for, når man står midt i et katastrofeområde: Mad, vand og medicin. Situationen er ofte desperat, og hjælpen i den allerførste tid kan være afgørende for, om børn dør eller overlever, understreger han.

Nu, tre måneder efter at jordskælvet fandt sted, er Red Barnet nået frem til 420.000 mennesker, hvoraf 250.000 er børn. Jonas Keiding Lindholm mener, at den store indsats fra sidste års landsindsamling har været afgørende for, at Red Barnet har været i stand til at hjælpe så mange børn og familier i Nepal, som tilfældet er.

Kæmpehjælp

En indsamler vil typisk indsamle omkring 1.000 kr på ca. tre timer. Det kan f.eks. give mad til en familie i en måned, rent vand til 65 familier i en måned eller medicin til 100 børn.

– Så brug 2-3 timer på gader og veje søndag d. 6. september, opfordrer Annette Jaquet. – De indsamlede penge vil gøre en kæmpe forskel for mange katastroferamte børn.

INFO

Man melder sig til Red Barnets landsindsamling på www.redbarnet.dk,, på sms TILMELD til 1277 eller ring på 80 24 25 26.

Tidspunkt for indsamlingen: Søndag d. 6. september kl. 10-13.

Mødested kl. 10.00: Verandaen på Kulturstationen, hvor man får sin indsamlingsrute udleveret.

For yderligere information kontakt: Annette Jaquet – tlf. 41 77 17 08

Indsamlingsleder, Skørping og Arden områderne

 

Del artiklen:

You may also like...

1 Response

 1. Torsten Topbjerg siger:

  Det samme gælder for Støvring (9530) og Suldrup (9541) hvor undertegnede er Indsamlingsleder. Vi mangler også indsamlere.

  Man melder sig til Red Barnets landsindsamling på http://www.redbarnet.dk,, på sms TILMELD til 1277 eller ring på 80 24 25 26.

  Tidspunkt for indsamlingen: Søndag d. 6. september kl. 10-13.

  Mødested kl. 10.00: Sognegården, Kirkevej 6, Støvring, hvor man får sin indsamlingsrute udleveret.

  For yderligere information kontakt: Torsten Topbjerg – tlf. 52 58 47 36

  Indsamlingsleder, Støvring og Suldrup

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *