Rebildløbet – nu med musik og røvere

Del artiklen:
image_print

Starten er gået på et af de tidligere års løb (foto Henrik Kragh)

Når Rebildløbet lørdag d. 11 juni for 13. år i træk skydes i gang fra Skørping Idrætscenter, får deltagerne chancen for både at møde røverne fra Rold og høre liflig musik ude på ruterne.

– Vi vil godt bibringe løbet en ekstra kulturel dimension, der udspringer fra Rold Skov, siger Anne Voss fra løbsarrangørerne. – Og her er røverne fra Rold jo oplagte at bringe på banen.

Det betyder, at løberne vil møde røvere ude på ruten. Hvad røverne mere konkret vil foretage sig derude vides ikke helt nøjagtigt, men Anne Voss forsikrer med et smil, at man ikke risikerer ligefrem at blive overfaldet af dem, og de vil heller ikke foretage sig noget, som eventuelt kunne forskrække løbets små deltagere.

– I det hele taget kommer røverne på ingen måde til at spænde ben for selve løbet, understreger hun.

Anne Voss (foto Bertil Mortensen)

Løberne vil også komme til at opleve musik i skoven og i Rebild Bakker. Rundt omkring på ruten vil musikanter – fløjtespillere, violinister og andre – akkompagnere løbernes prusten med stemningsfuld musik.

Et valg mellem fire distancer

Deltagerne har fire distancer at vælge imellem: 5,9 km, 13,7 km, halvmaraton og 1 km (for børn op til 10 år). Starttidspunktet er forskelligt for hver distance, men alle bliver sendt afsted inden for et interval på knap to timer.

Ruterne: Grøn rute 5,9 km – rød rute 13,7 km – gul rute halvmaraton (21,097 km)

Deltagerantallet ligger normalt på 400-500, og arrangørerne – Frem Skørping og Aalborg Atletik & Motion – forventer også, at der møder mange frem dette år. Nøjagtigt hvor mange ved de først på selve løbsdagen – hvor det stadigt er muligt at tilmelde sig -, men de får et stærkt fingerpeg allerede på torsdag, som er sidste chance for at forhåndstilmelde sig og dermed også deltage i lodtrækningen om en række sponsorpræmier.

Foruden deltagerne finder mange heppere – familie og venner – vej til start- og målområdet og til udvalgte steder ude på ruterne.

(foto Henrik Kragh)

Sidste år løb den hurtigste mand halvmaraton på 1:19:14 og den hurtigste kvinde på 1:35:11. På 13,7 km distancen var tiderne henholdsvis 54:07 og 1:05:10, og på 5,9 km distancen 21:06 og 26:47.

Selvstændig løbeafdeling på vej

I et stykke tid har arrangørerne også puslet med tanken og at lave en separat løbeklub eller en løbeafdeling under IF FREM Skørping. Tankerne er blevet næret ved den store interesse, der har været for at deltage i forårets løbetræning hver tirsdag og torsdag, hvor omkring 50 løbeentusiaster er mødt op for at løbe sammen.

Men nu er det besluttet at oprette en løbeafdeling under IF FREM Skørping. Hvordan løbeafdelingen konkret skal organiseres – om den skal være en underafdeling af idrætsforeningens gymnastikafdeling eller en separat afdeling – ligger ikke fast endnu, men arbejdet med at oprette afdelingen tager snart fart.

Indsamling af løbetøj over al forventning

Arrangørerne af Rebildløbet tog også for nyligt initiativet til at indsamle løbetøj til de uledsagede børn fra asylcentret i Skørping og til flygtninge – bosiddende i lokalområdet-, som gerne ville deltage i tirsdagens og torsdagens fællestræning.

– Det er helt vildt med al det løbetøj og sko, vi har modtaget, siger Anne Voss. – Vi har fået alt det, der har været behov for til børnene på asylcentret og flygtningene.

Det har betydet, at omkring 15 asylbørn og 8-10 flygtninge har løbet med i fællestræningen.

Infoboks

STED: Start- og målområde Skørping Idrætscenter

TID: Lørdag d. 11. juni 2016

– kl.10:00: start på halvmaraton (fra 16 år)

– kl.11:00: start på 13,7 km

– kl.11:15: start på børneløbet (1 km, op til 10 år)

– kl.11:45: start på 5,9 km

Oplysninger om tilmelding, deltagerpris og andre praktiske informationer findes på Rebildløbets hjemmeside http://www.rebildloebet.dk/

Læs også mere på Rebildløbets Facebookside

Del artiklen:

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *