– Det hele går til den højst bedende

Del artiklen:
image_print

En af de to siderammer til den gamle altertavle vises frem (foto Bertil Mortensen)

 Alt blev revet væk ved auktionen over Skørping Nykirkes gamle inventar.

Det var en tilfreds sognepræst – og auktionarius – Lise Nedergaard, som efter auktionen over Skørping Nykirkes gamle inventar kunne opgøre det samlede resultat til næsten 24.000 kr.

– Det gik over al forventning, sagde hun. – Vi var spændte på, hvor stor interessen ville være for at byde på effekterne.

og kunne ikke lade være med at referere en samtale, hun havde hørt henne hos købmanden, hvor to mænd stod og snakkede om den forestående auktion.

– Det hele går nok til den højst bedende, som den ene af mændene med et smil havde spået.

Sognepræst Lise Nedergaard i rollen som auktionarius (foto Bertil Mortensen)

Pengene skal bruges til at forskønne kirken, specielt den ny alterudsmykning.

– Og de penge, som vi ikke bruger på forskønnelsen, går til nogle af de mennesker i sognet, som har brug for økonomisk håndsrækning, uddybede hun.

Kirkebænke og Børge Mogensen stole et hit

Blandt effekterne var det især 18 kirkebænke fra den oprindelige kirke fra 1914, som fyldte mest i laden i Fræer, hvor auktionen fandt sted. De fyldte også mest økonomisk. De indbragte nemlig tilsammen 13.000 kr. Men også 10 Børge Mogensen spisestole – den såkaldte ”Folkestol” – skæppede godt i kassen.

En tilfreds Sven Erik Østergård ved en af sine 13 kirkebænke (foto Bertil Mortensen)

Sven Erik Østergård fra Skørping satte sig på 13 af kirkebænkene.

– Hvad kan man bruge 13 stk. 2,3 meter lange kirkebænke til, Sven Erik?

– De skal nok blive afsat, sagde han med overbevisning i stemmen. – Fire af dem skal til Rebildcentret, tre af dem går til bla. min datter. Resten får min bror Ole Østergård, som har en antik- og genbrugsforretning på Sjælland.

Finn Taul fra Skørping ved 3 af de 5 kirkebænke, han købte, efter at han lige havde checket, at bænkene havde de rigtige mål (foto Bertil Mortensen)

De 10 Børge Mogensen stole var der kamp om blandt nogle af de 35-40 fremmødte auktionsgæster, men de blev alligevel solgt til en meget favorabel pris på 5.500 kr. for dem allesammen. Også 11 klapstole, som har været taget i brug ved store rykind i kirken, blev der kæmpet om. Prisen endte her på 2.200 kr.

Hjemmebar?

Den eneste af auktionens effekter, som det i første omgang gik lidt trægt med at få afsat, var den halvcirkelformede alterkrans, som omsluttede det gamle alter. Men den røg også til sidst, måske fordi en af auktionsdeltagerne gjorde opmærksom på, at den også kunne bruges som hjemmebar.

Et udsnit af de 35-40 auktionsgæster (foto Bertil Mortensen)

Del artiklen:

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *