Igen i år to 1. maj arrangementer i Rebild Kommune

Del artiklen:
image_print

Fra sidste års 1. maj møde i Støvring

Støvring og Terndrup er igen i år hjemsted for 1. maj arrangementer.

Inden for de senere år er 1. maj blevet fejret i Terndrup. Men sidste år kom Støvring efter flere års pause også på banen som skueplads for fejring af lønmodtagernes internationale fest- og kampdag.

Hvis man vil have det hele med, kan man pendle mellem de to byer. 1. maj festlighederne starter nemlig allerede kl. 11.00 i Støvring, mens de først begynder kl. 16.00 i Terndrup. Både i Støvring og i Terndrup er fagbevægelsen, Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten repræsenteret med talere.

Det er nok ikke helt tilfældigt, i betragtning af at 2015 er et valgår, at alle tre politiske partier stiller med politikere med landspolitiske ambitioner. I Terndrup er det folketingsmedlemmerne Flemming Møller Mortensen (S) og Stine Brix (EL), som begge genopstiller ved det kommende valg, samt folketingskandidat Thomas Klimek (SF), som har afløst Pernille Vigsø Bagge som partiets kandidat i Himmerlandskredsen. Flemming Møller Mortensen og Thomas Klimek er også på talerstolen i Støvring, men de får her i stedet for Enhedslistens Stine Brix følgeskab af folketingskandidat Britta Glargard fra samme parti.

Fagbevægelsens 1. maj talere er i Støvring Jan Gregersen, formand for Dansk Metal i Aalborg, og i Terndrup Søren Schytte, forbundssekretær i Blik og Rør.

Flemming Møller Mortensen (SD), Stine Brix (EL) og Thomas Klimek (SF)

Nogle af politikerne har allerede løftet sløret for, hvilke temaer, de vil tage op i deres taler. Flemming Møller Mortensen (S) vil fokusere på bevarelsen af det velfærdssamfund, der er i Danmark i dag, og vil i den forbindelse komme ind på bl.a. social dumping og flygtningespørgsmålet. Social dumping og den danske model vil også være i centrum for Thomas Klimeks (SF) tale, mens Britta Glargard (EL) i sin tale især vil inddrag emnerne grøn politik og solidaritet med de svageste i samfundet.

Prisuddeling og ”åben mikrofon”

På mødet i Terndrup vil Allan Busk, formand for LO-Rebild, uddele fagforeningens ”LO Rebild Pris”, som gives til en gruppe, forening eller person, har gjort noget ekstraordinært for den brede befolkning rundt om i Rebild Kommune. Sidste år modtog Stubhusrevyen i Støvring prisen og i de foregående to år var det henholdsvis Bælum Borgerforening og Hellum Landsbyforening, hvis indsats LO Rebild gerne ville påskønne.

Allan Busk, LO Rebild, og 1. viceborgmester i Rebild Byråd

På mødet i Støvring vil man i år prøve noget nyt, idet arrangørerne har afsat 40 minutter af dagens program til ”Åben mikrofon”. De håber, at mange borgere vil benytte chancen til at fortælle deres medborgere og ikke mindst politikerne, hvad de har på hjerte.

Det hele går ikke op i taler, prisuddeling og åben mikrofon. Til begge møder er der arrangeret forskellige former for underholdning, og der vil også være musikalsk akkompagnement til ”Når jeg ser et rødt flag smælde”, ”Internationale” m.fl. Deltagerne i festlighederne vil også kunne få stillet både deres sult (grillstegt pattegris eller pølser) og tørst.

Fakta 1. maj møder

STØVRING kl. 11.00 ved Stubhuset

Talere: Flemming Møller Mortensen (S), Thomas Klimek (SF, Britta Glargard (EL) og Jan Gregersen, formand for Dansk Metal i Aalborg.

TERNDRUP kl. 16.00 ved Terndrup Centret.

Talere: Flemming Møller Mortensen (S), Stine Brix (EL), Thomas Klimek (SF), og Søren Schytte, forbundssekretær i Blik og Rør.

Del artiklen:

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *