Kvart mio. kr. ud i ny ansøgningsrunde.

Del artiklen:
image_print

Formanden for Rebild Kommunes Børne- og ungdomsudvalg Anders Norup (V) (foto Bertil Mortensen)

Børne- og ungdomsudvalget besluttede på sit seneste møde at igangsætte en ny ansøgningsrunde til en pulje på 250.000 kr. Pengene i puljen kan søges af foreninger, der har nogle gode ideer til at lave et samarbejde med kommunens fritidsordning (SFO2). Pengene kan bruges til materialer, fælles kurser m.m. i forbindelse med et projekt.

Puljen blev oprettet i forbindelse med etableringen af fritidsordningen for 4.-6. klasse. Men da ansøgningsfristen sluttede, var der kun indsendt én ansøgning, som udvalget imidlertid afviste med henvisning til, at den ikke lå inden for kriterierne for tildelingen af midlerne i puljen.

– Jeg ved ikke nøjagtigt, hvorfor der ikke er kommet flere ansøgninger, siger formanden for Børne- og ungdomsudvalget Anders Norup (V). – Men måske har man ikke været klar over, at der var den mulighed for at søge pengene. Derfor laver vi en ny ansøgningsrunde.

Anders Norup tror ikke, at de udeblevne ansøgninger skyldes manglende interesse fra foreningernes side for at indgå i et samarbejde med skolerne, og heller ikke at foreningerne mener, at det er en for stor mundfuld for dem at gå i gang med nogle fælles projekter.

– Der er allerede godt gang i forskellige typer af samarbejde mellem foreninger og kommunens skoler. F.eks. er Ravnkilde Skole og den lokale idrætsforening i gang med et projekt, siger Anders Norup. – Nu har vi prøvet at rette fokus på fritidsordningen, så de ikke bliver glemt i folkeskolereformen.

Forvaltningen vil nu på forskellig måde forsøge at skabe mere opmærksomhed om den ubrugte pulje, så der er ansøgninger at tage stilling til på Børne- og ungdomsudvalgets møde i juni 2015.

– Men hvis der fortsat ikke er efterspørgsel efter puljemidlerne, er der andre områder i forbindelse med folkeskolereformen, hvor pengene kan anvendes. Vi skal nok få dem brugt, forsikrer Anders Norup.

Del artiklen:

You may also like...

2 Responses

  1. ERik Bishhaard siger:

    Rigtig god artikel…vedkommende og informativ…og forhåbentlig med vigtige oplysninger for foreninger, og andre relevante mulige samarbejdspartnere.

  2. John E. Sørensrn siger:

    Når man har sådanne tilbud er det altid godt at informere/annoncere;-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *