– Rebilds grønklædte bakker kommer til at skælve

Del artiklen:
image_print
Opera 2014 1 (2)

(foto Bertil Mortensen)

Det lover arrangørerne af Opera i Rebild, når der på søndag åbnes op for ”store italien­ske følelser i store italienske operaer”.

Konceptet for Opera i Rebild har helt overordnet ikke ændret sig i de 14 år, arrangementet har fundet sted.

– Vores ambition er fortsat at præsentere opera på en uhøjtidelig måde og samtidigt holde et højt kvalitetsniveau, understreger arrangementets koordinator Arne Arildsen. – Solistene er alle kendt fra både danske og internationale scener. Og Aalborg Symfoniorkester og Den jyske Opera under ledelse af Giordano Bellincam­pi er med til at sætte en tyk streg under den høje kvalitet.

Arne Arildsen (privatfoto)

Solisterne er sopranen Elsebeth Dreisig, mezzosopranen Andrea Pellegrini, tenoren Gert Henning Jensen og barytonen Morten Frank Larsen, som i løbet af koncerten giver sig i kast med uddrag fra Butterfly, Traviata, Barberen og Rigoletto og Carl Nielsens Maskarade.

Preben Kristersen vil som konferencier på sin egen underfundige måde lede slagets gang.

Forandringerne

Selvom det overordnede koncept ikke er ændret, er alting ikke som før. Arne Arildsen fortæller f.eks., at publikum fylder mere år for år. Det skyldes ikke – som nogle måske kunne forledes til at tro – at tilskuernes samlede vægt er steget, men at picnicudstyret er blevet kraftigt opgraderet med borde, stole, fantasifulde trækvogne, pavilloner m.m.

Desuden er scenen i forhold til de første års arrangementer blevet vendt, så området nu mere har form som et amfiteater. Det giver publikum meget bedre muligheder for at se, hvad der sker også på den inderste del af scenen. To storskærme medvirker også til, at tilskuerne bedre kan følge med i, hvad der foregår.

Fantastisk stemníng

Aalborg Symfoniorkester har været en fast bestanddel af Opera i Rebild lige fra starten i 2002. Og Karen Kjelds, musiker i Aalborg symfoniorkester (obo og engelsk horn), har været med hele vejen.

– Der er altid en fantastisk stemning til koncerten, siger hun. – Allerede ved vores lydprøve, hvor en stor del af publikum faktisk er på plads, kan vi oppe i orkestret fornemme den gode og positive stemning.

Karen Kjelds, Aalborg Symfoniorkester (foto Hans Holm)

Der er nogle særlige udfordringer for et symfoniorkester ved at spille udendørs koncerter.

– Kulde, fugt, blæst og direkte sol kan gå ud over intonationen og kan også svække instrumenterne rent fysisk, forklarer Karen Kjelds. – Især påvirkes træblæser- og strygerinstrumenterne af vejrforholdene. Det ideelle er vindstille og en temperatur lidt over 20 grader.

Hun roser den gode akustik, der er i sceneteltet. Det letter i høj grad musikernes arbejde.

– Det er en fornøjelse at spille på en udendørs scene, når akustikken er så god, som den er her.

Hun synes, det er en særdeles god ide, at der er opstillet storskærme.

Måske burde der være storskærme til alle koncerter, også de indendørs, funderer hun.

Godt gang i billetsalget

Arrangørerne – foreningen Opera i Rebild med Søren Steen Nielsen, Steen Christensen og Arne Arildsen i bestyrelsen – glæder sig over, at der er godt gang i billetsalget. Det ligger 200-300 over, hvad det plejer at gøre en lille uge før selve koncerten, selvom en skidt sommer vejrmæssigt set ellers ikke opfordrer til langtidsplanlægning og billetkøb i god tid.

Arrangørerne forventer, at billetsalget lander på 2200 – 2400 ligesom i de fleste foregående år.

At det er lykkedes at fastholde tilskuerantallet er han meget tilfreds med.

– Der bliver arrangeret flere og flere klassiske, udendørs koncerter, så hvor vi i starten næsten var de eneste på banen, er konkurrencen om publikum nu blevet en hel del større. Men det voksende antal koncerter har også været medvirkende til at øge publikumsinteressen.

Billetindtægterne udgør ca. 60 % af de arrangementets budget. Resten af finansieringen kommer fra Rebild Kommune og sponsorer (Det Obelske Familiefond, Mekoprint og Spar Nord)

Opera 2010

(foto Bertil Mortensen)

Fakta

Dato: Søndag d. 9. august 2015

Tidspunkt: Arrangementet starter kl. 13.00 og slutter kl. 16.30. Pladsen åbnes kl. 9.30.

Sted: Rebild

Billetsalg: Billetter kan købes hos VisitRebild/Rebildporten Rebildvej 25A, Rebild, 9520 Skørping og på www.himmerlandsbilletten.dk og ved indgangen.

Yderligere information om billetpriser, parkeringsforhold m.m.: www.operairebild.dk.

Del artiklen:

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *