Nyt IT-system skaber store problemer på jobcentrene

Del artiklen:
image_print

 Jobcenter 1

Et nyt IT-system, som skulle have været køreklar fra årsskiftet, skaber store problemer på landets jobcentre – også på Rebild Jobcenter. – Det er et besværligt og uhåndterligt system og et megastort problem, siger formanden for Arbejdsmarkedsudvalget, Henrik Christensen (S).

KMD-momentum hedder det ny IT-system, som ved årsskiftet afløste to systemer, som hidtil har været anvendt på 86 af landets 94 jobcentre.

– Også i vores jobcenter har det nye IT-system skabt et meget stort irritationsmoment både hos borgere og medarbejdere, siger Henrik Christensen. – Personalet på centret har lige siden introduktionen af systemet måttet slås for at få det til at fungere.

Nogle af problemerne er, at systemet arbejder meget langsomt, og at det ofte melder om operative fejl, som efterfølgende viser sig alligevel ikke at være der. Flere jobcentre melder iflg. Avisen.dk også om, at det i perioder er umuligt at trække oplysninger om f.eks. ledige ud fra databasen og lægge ny information ind i den.

Henrik Christensen (S), formand for Arbejdsmarkedsudvalget

– På baggrund af rebildnetavis.dk’s henvendelse vil jeg, når ledelsen af jobcentret på mandag vender tilbage fra vinterferien, bede om en opdatering af, hvor vi p.t. står. Vi skal så hurtigt som muligt have lavet en handlingsplan, som minimerer de her gener, som påføres både borgere og medarbejdere, siger Henrik Christensen. – Men desværre kan KMD ikke oplyse noget, hvornår selve systemet kan komme til at fungere ordentligt.

Formanden for KL’s arbejdsmarkedsudvalg, Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus, mener iflg. Avisen.dk, at det dårligt fungerende IT-system går ud over aktiveringsindsatsen, og at det vil koste mange ressourcer at genoprette produktiviteten.

I hvilken grad det også er tilfældet på jobcentret i Rebild, vil Henrik Christensen kunne få klarhed over efter at have drøftet spørgsmålet med jobcentrets ledelse.

Del artiklen:

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *