Bridgewalking på Skørping Station

Del artiklen:
image_print

Gangbroen med elevatortårnene ved Skørping Station (foto Bertil Mortensen)

Bridgewalking på den ny passagerbro over jernbanen, når det under Skørping Byfest fejres, at ”bommerne” – som de kaldes med den lokale dialekt – efter 90 års tilløb nu endeligt er væk.

– Brovandringen på fredag bliver en unik begivenhed, fortæller Niels Larsen fra Rebild Kommunes borgmesterkontor. – Så unik, at det formentlig er den eneste gang nogensinde, der gennemføres bridgewalking i Skørping.

Det bliver naturvejleder i Rebild Kommune, Søren Risborg, som guider brovandrerne over broen. Undervejs vil han både fortælle om den natur, man kan få øje på broens top, og et udpluk af byens historie.

Naturvejleder Søren Risborg

Celeber gæst?

Den seneste bridgewalking i Danmark fandt sted i maj måned på den gamle Lillebæltsbro. Her havde arrangørerne foretaget nogle ret omfattende sikkerhedsmæssige forholdsregler, når deltagerne i brovandringen blev sluppet løs på broen.

F.eks. skulle man være mindst 140 cm høj for at kunne deltage.

– Vil det også være et krav for at være med på din brovandring, Søren Risborg?

– At man skulle hvad…?

– Være højere end 140 cm…

– Nej, det krav vil der ikke være. Alle er velkomne, også dem under 140 cm. Vi sorterer ikke de små fra.

Deltagerne på brovandringen over Lillebælt skulle også være forsynet med sikkerhedsbælter, karabinhager og forskelligt andet sikkerhedsudstyr (se foto)

– Er det noget, du også vil insistere på, Søren Risborg?

– Nej, det skulle ikke være nødvendigt med et udvidet sikkerhedsudstyr. Vi er trods alt kun nogle få meter over perronen.

Sikkerhedsudstyr brugt ved bridgewalking på Lillebæltsbroen. Det kommer ikke i brug i Skørping, lover Søren Risborg (foto Steffen Stamp, StampReklamefoto.dk)

På Lillebæltsbroen deltog prinsesse Mary i bestræbelserne på at kaste ekstra glans over begivenheden

– Har du også – med al respekt for fredagens brovandrere – allieret dig med en celeber gæst under din guidning, Søren Risborg?

Han tøver.

– Det er måske borgmester Leon Sebbelin, du har i tankerne, Søren?

– Borgmesteren vil helt sikkert være der, og jeg regner med, at han tager med på en tur over broen. Men vi arbejder faktisk i øjeblikket med at få – endnu – en kendis til at være med. Mere kan jeg ikke afsløre nu.

– Er det Mary?

– Ingen kommentarer, lyder det bestemt fra naturvejlederen.

Prinsesse Mary på bridgewalking. Søren Risborg forsikrer, at han ikke vil have samme attitude under brovandringen som manden bag Mary (foto Steffen Stamp, StampReklamefoto.dk)

Og det er helt sikkert, at netop borgmesteren vil være til stede. Han skal nemlig holde talen ved indvielsen af det nye stationsanlæg. Desuden er der sørget for, at der er noget at spise og drikke under indvielsen.

Omstridt gangbro

Det er dog ikke sikkert, at alle Skørpingborgere synes, der er noget at fejre, når de betragter gangbroen – af nogle også kaldet ”Sukkenes Bro”. En lokalgruppe forsøgte ihærdigt over en længere periode at overbevise både transportministeren, Folketingets Transportudvalg, Rebild Byråd og Banedanmark om, at det i stedet for en gangbro ville være en meget bedre ide at etablere en gangtunnel til brug for togpassagererne, når de skal til og fra perronerne.

Lokalgruppens forslag vandt dog ikke gehør hos nogen af de politiske og administrative beslutningstagere, og i foråret 2013 opgav den i realiteten kampen.

Kiss and ride (foto Bertil Mortensen)

Fakta
Tidspunkt: Fredag d. 14. aug. kl. 16.00

Sted: Stationen i Skørping Arrangører:

Arrangementskomite, bestående af Rebild Kommune og folk fra Kulturstationen, Skørping Erhvervsforening og Skørping Borgerforening

Del artiklen:

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *