Alle aldre med til indsamling

Del artiklen:
image_print

Karl Erik i barnevogn. Til venstre hans far, Anders Tommerup og i forgrunden Aase Rafn. (foto Bertil Mortensen)

Både Karl Erik i barnevogn og Aase Rafn på 78 år var med til weekendens affaldsindsamling i Skørping og omegn.

Indsamlingen gav traditionen tro et deprimerende resultat. Det vrimler med dåser, flasker, papkrus, pizzabakke osv., som er smidt på gader og veje.

Det er Danmarks Naturfredningsforening, som har taget initiativet til og som også koordinerer den årlige affaldsindsamlings. Men I Rebild Kommune og mange andre steder er det forskellige lokale foreninger, som står for selve indsamlingen. I år flere end nogensinde, idet 17 af kommunens byer har meldt sig.

Aase Rafn på 78 år deltager for 4. gang i indsamlingen. Hendes rollator var læsset med alle mulige former for affald. Endda et masonitplade var med på vognen.

– Jeg melder mig til det her, fordi det irriterer mig, at byen og vejene ser ud, som de gør. At folk barer smider tingene overalt, siger Aase Rafn med dårligt skjult harme i stemmen.

Hun vil også være med til næste års affaldsindsamling.

– Jeg regner med at blive 100 år, så jeg er med i mange år endnu.

Aase Rafn med sit udbytte af skrald (foto Bertil Mortensen)

For Karl Erik og hans far Anders Tommerup er der tale om en indsamlingsdebut. De er for nyligt flyttet til byen.

Karl Erik har ikke så mange kommentarer til svineriet, men hans far konstaterede, at der på den strækning, de gik og samlede op, lå alt mellem himmel og jord: Glasskår, haveaffald, næseklemmer m.m.m.

– Det er svært at sige, hvorfor folk dumper deres affald alle vegne, funderer Anders Tommerup. – Det kan selvfølgelig være tankeløshed, men det er nok snarere, fordi det er det letteste at komme af med sit affald på den måde.

DSC06791

Årets indsamlere vurderer trods alt, at der er mindre skrald på veje og i naturen end tidligere. Men det er vanskeligt at bedømme helt præcist, bl.a. fordi mange skoler i ugen før indsamlingsdagen har været ude at fjerne noget affald.

Den samlede opgørelse af den mængede affald, som er blevet indsamlet i Rebild Kommune i år, foreligger først om et stykke tid. Sidste år blev det til 1.4 ton affald plus 2054 dåser alene i Rebild Kommune.

Nogle af indsamlerne efter veludført arbejde (foto Bertil Mortensen)

 

Del artiklen:

You may also like...

1 Response

  1. Vivi Hensel siger:

    Hvor er det dejligt igen at cykle omkring efter denne søndags indsamling. Jeg ville ønske, alle ville tage en rulle affaldsposer med i bilen og bruge i stedet, så kan affaldet måske ende, hvor det hører til, nemlig i skraldespanden, når man kommer hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *