– Engagér jer, for pokker!

Del artiklen:
image_print

Flygtningespørgsmålet interesserede mange elever. Her debatterer Robert Svendsen (Ø) og Gert Ingolf (DF) med nogle af eleverne (foto Bertil Mortensen)

Sådan lød opfordringen til gymnasieeleverne på folkemødet på Støvring Gymnasium fra ungdomspolitikeren Emilie Søndergaard (SUF).

Hendes appel om at engagere sig politisk faldt under den afsluttende paneldebat mellem hende og de noget ældre politikerkolleger, folketingsmedlem Flemming Møller Mortensen (S), borgmester i Vesthimmerlands Kommune Knud Kristensen (K), og byrådsmedlem i Rebild Gert Fischer (V).

Fuldt hus til folkemødet (foto Bertil Mortensen)

Men inden afslutningsdebatten kunne eleverne finde inspiration til at engagere sig bl.a. hos andre af mødets ungdomspolitikere og hos repræsentanter fra de organisationer, som afholdt events rundt omkring på gymnasiet. Især flygtningespørgsmålet interesserede eleverne.

Ros

En af hovedkræfterne bag arrangementet, samfundsfagslærer Tine Lykke Jørgensen, var særdeles tilfreds med dagen.

– Det er gået over al forventning, sagde hun. – Eleverne har været interesserede og engagerede, og der har været en god debat overalt på skolen.

Samfundsfagslærer Tine Lykke Jørgensen (foto Bertil Mortensen)

Hun uddelte også roser til de elever, som sammen med gymnasiets øvrige samfundsfaglærere har været med til at forberede og afvikle folkemødet.

Det samme var rektor Jens Nielsen inde på. Han var dybt imponeret over det arbejde, de mange elever, som med relativ kort varsel havde været med til at få mødet op at stå, havde udført.

– Det er det, vi kan på Støvring Gymnasium, understregede han. – At eleverne tager et ansvar, og så sker der noget.

Rektor Jens Nielsen (foto Bertil Mortensen)

Og roserne stoppede ikke her. Også af borgmester Leon Sebbelin (R), som bød velkommen til folkemødet, fik initiativet skulderklap.

Debat om ulighed mellem fra venstre Gert Fischer (V), Knud Kristensen (K), Flemming Møller Mortensen (S) og Emilie Søndergaard (SUF) (foto Bertil Mortensen)

(foto Bertil Mortensen)

 

 

Del artiklen:

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *