Uro i Rebild Kommune

Del artiklen:
image_print

 Bodil Beck, Byrsted, skriver: Uro i Rebild Kommune

Det har været et uroligt forår i Rebild Kommune. Med undren hører man om både fyringer af og opsigelser fra ledende og menige medarbejdere inden for Teknik og Miljøområdet. Skatteborgerne i Rebild Kommune kan intet få at vide om begrundelserne, for alle arbejsophørene er meget belejligt kategoriseret som personsager, og det giver jo en fornemmelse af, at der er sket noget lyssky.

Spørgsmålet er så, om det er medarbejderne, der har gjort noget galt, eller om det kan være politikerne, der føler sig generet af medarbejdernes faglighed. Læser man referater fra et skønsomt udvalg af sager, som har været behandlet på TMU-møder, så springer det i øjnene, at der har været kraftig uenighed mellem forvaltningens faglige indstillinger og de afgørelser flertallet i TMU har truffet. Man kan også fornemme, at der i forvaltningen bruges mange ressourcer på at finde et lovmedholdeligt udtryk for det politiske flertals afgørelser og begrundelser.

Det ville være velgørende, om flertallet offentligt ville fortælle, hvori denne uenighed egentlig består. Flertallet kan da umuligt mene, at man alene kan begrunde sine afgørelser med at ansøgeren / lodsejeren “Ved bedst” hvad der vil være den rigtige beslutning. Flertallet må da tænke lidt over, hvorfor folketinget har vedtaget de love, som kommunen har fået myndighed til at administrere. Det ville være velgørende at få en redegørelse fra flertallet, om de saglige begrundelser for TMU’s linie. Der skulle jo nødig klæbe en fornemmelse af at særinteresser varetages frem for helhedens. Rebild Kommune ønsker jo at være en attraktiv tilflytterkommune, og så er det ikke tilrådeligt at give indtryk af, at der hersker “Wild West” tilstande i kommunen.

Bodil Beck, Byrsted

bodilbeck@gmail.com

Del artiklen:

You may also like...

2 Responses

  1. Stina Bargmann Toft siger:

    Tja skulle det undre nogen.
    der har og er rod i Rebild Kommune i alle afdelinger, og det stået på i en del år efterhånden. Jeg har selv på egen krop og sjæl oplevet 3 afdelinger lave fejl og mangler ifølge paragraf 2 stk. 2 og det har haft store fantale konsekvenser for mig og min familie.

  2. Anette Bruun Hansen siger:

    Tak for dit indlæg, Bodil.
    Jeg håber, du kan få nogle af politikerne fra det omtalte byrådsflertal i tale med dit debatindlæg. Ved DNs borgermøde 15. april, som satte fokus på samme emner, holdt de sig desværre væk. Siden har jeg forsøgt at få nogle af dem til at diskutere ved at kommentere på en kritisk facebookopdatering fra Jeppe Uggilt vedr. DNs forhold til demokratiske processer og Nordjyskes dækning af borgermødet. Så snart jeg blander mig, ophører kommentarerne fra d’herre dog, hvorfor jeg må konstatere, at visse politikere tilsyneladende ikke ønsker at diskutere deres politiske prioriteringer med deres medborgere hverken live eller online.. Forhåbentlig er det bare mig, de ikke vil tale med. Held og lykke, Bodil, jeg håber du får lirket låsen til mundkurven op.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *