Haves: Løbeglade børn og unge – Ønskes: Løbetøj

Del artiklen:
image_print

Sådan kunne en pose med løbetøj til indlevering i Folkekirkens Genbrugsbutik se ud (foto Bertil Mortensen)

Børn fra asylcentret i Skørping og flygtninge bosiddende i Rebild Kommune vil gerne deltage i en fælles løbetræning op til Rebildløbet. Men de mangler løbetøj.

Derfor har arrangørerne af Rebildløbet startet en indsamling af brugt og ubrugt løbetøj. De vil gerne være med til at give drengene og de unge mænd sved på panden.

– Ryd op i skabet og pak dit overskydende løbeudstyr i en plasticpose, og giv på den måde dit gamle løbetøj et nyt liv, lyder opfordringen fra Rebildløbet.

Hvis man finder noget tøj at fylde i posen, indleveres den i Folkekirkens Nødhjælps Genbrugsbutik i Skørping.

Alle typer af træningstøj har interesse: Træningsbukser/tights, shorts, T-shirts, langærmede, overtrækstøj, strømper og løbesko, primært i str. 40-46.

Opvarmning til den fælles løbetræning, som løbeglade drenge fra børnecentret og nogle af flygtningene med bopæl i Rebild Kommune gerne vil deltage i (foto Bertil Mortensen)

Linea Panduro fra børnecentret i Skørping anslår, at der er et behov for løbetøj til omkring 20 af de knap 80 uledsagede flygtningebørn og unge mellem 13 og 18 år, som p.t. bor på centret.

– Nogle af drengene løber i deres cowboybukser, og så er det jo en udfordring at løbetræne, siger hun.

Tidligere indsamling en succes

Arrangørerne af indsamlingen kan sandsynligvis imødese et positivt resultat af indsamlingen af løbetøjet. Da Frivilliggruppen for Flygtninge Skørping/Nørager nemlig sidste år efterlyste brugte cykler til nogle af kommunens flygtninge, var der mange Rebildborgere, der skænkede en cykel, som de ikke mere brugte.

Fællestræning og Rebildløb

Det efterhånden traditionsrige Rebildløb finder i år sted lørdag d. 11. juni med start og mål ved Skørping Idrætscenter. Arrangørerne af løbet – FREM Skørping og Aalborg Atletik&Motion – har som noget nyt arrangeret en fælles løbetræning op til løbet to gange om ugen. Og det er den træning – måske også selve løbet – nogle af de unge flygtninge og asylansøgere har vist interesse for at deltage i.

Fra en tidligere udgave af Rebildløbet. Det er arrangørerne af Rebildløbet, som har taget initiativ til indsamlingen af løbetøj (privatfoto)

Infobox

Plasticposen med løbetøjet indleveres i Folkekirkens Genbrugsbutik, Jyllandsgade 16, Skørping (ikke på centret)

Mærk posen ”løbetøj”

Butikkens åbningstider: Mandag 13.30 – 17.00, tirsdag – fredag 10.00 – 17.00 og lørdag 10.00 – 13.00

Uden for butikkens åbningstid kan tøjet stilles i gården ved bagindgangen.

Del artiklen:

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *